Click here to edit subtitle

.

evenementen | facebookpagina FlamencoLimburg

 

Staat bij onderstaande evenementen FL KORTINGCODE vermeldt dan kunnen nieuwsbrieflezers van Flamenco Limburg met korting naar een voorstelling. Ontvang onze nieuwsbrief en de kortingcode door te mailen naar [email protected]

APART EVENT

VALKENBURG
28 JULI 2018 | Noche de Flamenco | Openluchttheater Valkenburg (Lb)

John Filmore Quartet met 
zanger Falu de Cadiz en
danseres Conchita Boon

Tiempos Nuevos met
danseres Christina Hall

Flamenco Limburg gaat wederom proberen om in aansluiting op deze voorstelling workshops te organiseren. Als het lukt volgt er natuurlijk zo snel mogelijk bericht hierover !!

Na 2 succesvolle edities (2016 en 2017) organiseert Ap Art Events op ZATERDAG 28 juli de derde editie van de jaarlijkse Noche de Flamenco. Op het programma staan optredens van het John Filmore Quartet (feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Conchita Boon) en Tiempos Nuevos (feat. danseres Christina Hall. Twee zeer gepassioneerde flamenco optredens van de allerbovenste plank met danseressen waar de vonken van af spatten. Wat wil je op een warme zomerdag nog meer in dat wondermooie Openluchttheater Valkenburg? 

Binnekort start de voorverkoop via de ticketservice van het Openuchttheater Valkenburg. Hou het event in de gaten voor het laatste nieuws, foto's en opnames. 

Tickets kosten € 22,50. Vroegboektickets (max 150) kosten € 17,50. 

Foto: danseres Conchita Boon. Genomen tijdens de Noche de Flamenco 2017 in het Openluchttheater (© Jos Göritzer)

Meer info volgt

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

MAASTRICHT
11 MAART 2018 | Gitaarduo Elias / Cordas | Schuberts gitaren en Spaans vuur 

Locatie en info > Lutherse Kerk Maastricht <

Laat u meevoeren door Schuberts allerlaatste pianosonate, en nu gespeeld op twee bijzondere 19e eeuwse gitaren.


Dat Schubert bij leven meerdere gitaren bezat en bespeelde is lang onderbelicht gebleven; met Cordas’ bewerking zijn Schubert en de gitaar hopelijk voorgoed met elkaar verbonden. Een eeuw later componeerde Manuel de Falla, Catalaan in Andaluzië, El amor brujo als een flamenco-divertimento met zang en dans. Rossini was weliswaar Italiaan, maar De Barbier speelt zich wel degelijk af in Sevilla.


Afwijkende tijd: 15.30u.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,80 naar de voorstelling (normaal €16,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
14 JANUARI 2018 | Tomatito

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg ontvang je op de sterrang-kaarten de prijs van de derderangs-kaarten (€25,00, normaal €35,50). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

Locatie en info > Parkstad theater Heerlen <

Tomatito is een absolute legende in de wereld van de flamencomuziek. Hij komt naar Heerlen voor een uniek optreden in onze regio met zoon Jose Israel en dochter Mari Angeles. Wie de kans heeft Tomatito te bewonderen, zal dit nooit meer vergeten. Flamencomuziek in zijn puurste vorm, gelardeerd met jazz, latino en rock. 

Een concert met wervelende flamenco dans. 


José ‘Tomatito’ Fernández Torres is de flamencogitarist uit Almería en hét boegbeeld van de Flamenco Nuevo; een bijzondere versmelting van traditionele flamenco en jazz. Ook experimenteert hij graag met Afro-Cubaanse en Braziliaanse muzieksoorten.


Naar Heerlen komt hij, met intussen twee Latin-Grammy Awards op zak, samen met zijn zoon Jose Israel (gitaar) én zijn dochter Mari Angeles (zang). 

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
16 DECEMBER 2017 | Los del Tré | Gipsy

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,00 naar de voorstelling (normaal €16,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

Los del Trè bestaat uit:

Tom Van de Venne

Roel Van De Voorde

Ward Pauwels


Het vingervlugge gitaartrio Los del Trè is bekend vanwege hun klank en ritme in de flamencosfeer. Tijdens hun nieuwe Gipsy-tour door België én Nederland gaan de heren een stapje verder met muziek en verhalen uit de zigeunercultuur. 

Het debuutalbum Rumba van Los del Trè kende een enorm succes, waardoor een opvolger niet kon uitblijven. Eind 2014 verscheen hun tweede album Féria. De mannen hebben een grote voorliefde voor de flamenco, maar kijken ook steeds meer naar de GIPSY-muziek. Gitanes hebben immers, door hun verschillende invloeden en achtergronden, een grote stempel gedrukt op de Spaanse muziek en cultuur.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
2 DECEMBER 2017 | Tania Kross | Carmen Revisited

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg krijg je 20% korting op alle rangen. Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen, speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.

Thijs Borsten combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. 

Tania Kross, in 1976 geboren op Curaçao, zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, en Carnegie Hall in New York. De titelrol van Carmen heeft zij mogen vertolken in Staatsoper Stuttgart, Latvian National opera in Riga en de prestigieuze Glyndebourne Opera Festival. Kross is een graag geziene gast op televisie en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit voor een nieuw publiek 

Carmen Revisited - Tania Kross tekent vanzelfsprekend voor de titelrol. Zij word bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hensals Don Jose. We zien Carlos Denia,een van de beste flamenco zangers van Spanje, als toreador Escamillio in deze ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.


Credits: Carmen Tania Kross | Escamillo Carlos Denia | Micaëla Francis van Broekhuizen |Don José Charles Hens

Muzikale leiding en arrangementen:  Thijs Borsten 

Flamenco-gitaar: Arturo Ramón

Flamenco-zang: Erminia Fernandez Cordoba

Flamenco-dans: Irene Alvarez

Flamenco precussie: Cauldio Spieler

Contrabas: Jasper Somsen

Viool:  Melissa Ussery

Blaasinstrumenten:  Werner Janssen| Piano Ernst Munneke, Jan-Paul Grijpink  ​

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet. 

Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andradeontmoeten. Ze duelleren met elkaar op het scherpst van de snede alle drie met hun sterkste wapens. Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal en grenzen vervagen.


Op 18 November 2017 komt voorsteling in

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €18,00 naar de voorstelling (normaal €22,50).
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.ROERMOND
11 NOVEMBER 2017 | Carmen vs Carmen

Locatie en info > Oranjerie Roermond <

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse danscultuurgoed te gebruiken voor haar theaterproducties. Ibérica staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans. 


Met haar nieuwste productie ‘Carmen vs Carmen’ wordt het 20-jarige bestaan gevierd. ‘Carmen vs Carmen’ laat de dualiteit van de vrouw zien in een zoektocht naar haar eigen lot; de passie, de vrijheid, de draagster van het leven en symbool voor normen en waarden. Een symbool dat uiteindelijk onsterfelijk blijkt te zijn. 


Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden.

Op 29 november 2017 komt deze voorstelling in Parktheater EindhovenEINDHOVEN

10 NOVEMBER 2017
| Dorantes | Flamenco-pianist 

Locatie en info > Muziekgebouw Eindhoven <

De Spaanse pianist David Pena Dorantes wordt geboren met flamenco in zijn bloed. En zoals dat gaat bij getalenteerde muzikanten die een bepaalde muziekstroom met de paplepel ingegoten krijgen, excelleert Dorantes vanaf het begin en wint prijs na prijs. Toch zoekt de in het flamenco-bastion Lebrija geboren artiest ook de grenzen op.
Met Francis Posé op contrabas en Javi Ruibal als percussionist kijkt het Dorantes trio over de grens van Europa. Noord-Afrikaanse invloeden worden afgewisseld met flamenco en gepassioneerde jazz.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

MAASTRICHT
10 NOVEMBER 2017 | Maria Dominguez Perez | Contenco

De zeer jonge Spaanse pianiste Maria Dominguez Perez manifesteert zich als een pionier van het zuiverste water.

Als een van weinigen legt zij zich toe op de uitvoering van eigentijdse muziek, en zoekt ze het samenspel met andere disciplines en andere tradities. In dit geval de flamencodans, waarvoor zij sterdanser Paco Mora en percussionist Pablo Paz Lopez wist te engageren.

I.s.m. Talentmakelaardij VIA ZUID.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €11,20 naar de voorstelling (normaal €14,00).
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.LUIK
4 NOVEMBER 2017 |  El Carru Flamenco Show  

Gepassioneerd, ambitieus, gevoelig, is hoe we deze talentvolle jonge gitarist kunnen beschrijven.

Na zeven jaar doorgebracht te hebben in Spanje opgeleid door meesters van de gitaar als Rafael Cañizares en Juan Gómez "Chicuelo", is Anthony Carrubba "El Carru" terug in zijn geboorteland om ons de passie van flamenco te laten voelen. Hij brengt een show met veel emotie, met persoonlijke composities waarbij het gitaarspel, zang en de dans een zijn. Hij zal worden vergezeld door de prachtige artiesten uit Spanje, Albert Cases zang, Lorena Oliva Domínguez dans en Ángel Márquez zang en dans.

Informations et réservations au 0495/83.74.85 ou par e-mail: [email protected]
PAF: 16 € en prévente / 19 € sur place

Informations parking:
La Cité Miroir bénéficie d’un accord avec le parking Neujean (1h de réduction pour un stationnement de min. 2h / De 17h45 à 1h, forfait 6 € pour la soirée). La validation des tickets se fait au comptoir d’accueil de La Cité Miroir. Parking Xavier Neujean - Boulevard de la Sauvenière 45, 4000 Liège

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
17 OKTOBER 2017 | Farruquito | Improvisao

VOORSTELLING 17 OKTOBER 2017

Locatie en info > Parkstad Theater Heerlen <

Dans: Farruquito
Gitaar: Román Vicenti
Special guest dans: Gema Moneo
Zang: Mari Vizárraga, Pepe de Pura en Antonio Zúñiga
Percussie: Polito

Unieke flamenco waar de vonken vanaf springen.
Een Spaanse journalist vroeg: ‘Deze voorstelling heet Improvisao (geïmproviseerd), repeteren jullie dan niet?’ 
Farruquito: ‘Ik repeteer al sinds ik 5 ben, juist om zo’n risicovolle voorstelling neer te kunnen zetten.’ En hoe! 

Het concept van IMPROVISAO is zó sprankelend, dat flamenco-koning Farruquito sinds hij met deze show over de wereld reist overal een diepe indruk achterlaat. De danser behoort tot de vierde generatie van de beroemde zigeunerdynastie Los Farruco. Deze familie ontwikkelde een geheel eigen stijl, de estilo farruquero. Zigeuner-flamenco pur sang: snel, woest, ongepolijst en puur, maar stoelend op traditie en een ongelofelijke techniek.

Management: Flamencosporelmundo, Daliris Gutiérrez
Productie: Compañía María ‘la Serrana’, Manon van der Ham.

In Eindhoven komt deze voorstelling op 16 oktober 2017  in Parktheater Eindhoven

WORKSHOP FARRUQUITO 13 OKTOBER 2017  

Locatie: Rick gebouw Weert

foto: annemiek rooymans

Aansluitend op deze voorstelling probeert Stichting Flamenco Limburg twee workshops met Farruquito te organiseren, op vrijdagavond 13 oktober 2017. Mits er genoeg belangstelling is in de regio Limburg. Heb je interesse?

Click to edit table header

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg ontvang je voor de voorstelling van Farruquito, 25% korting op de sterrang- (€25,88, normaal €34,50) en eersteklas-kaarten (€ 22,50 normaal € 30,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail; [email protected], dan ontvang je onze nieuwsbrief en de korting-code.

APART EVENT

HEERLEN

13 OKTOBER 2017 | Tabor

Locatie Cultuurhuis Heerlen

TABOR
PAULA FERON: zang
ROGER MORENO: akkordeon, viool, percussie en zang
TSJAWO ADELL: lead-gitaar en mandoline 
MORO ADELL: rhythm-gitaar
JANUSCH HALLEMA: double-bass en zang

Vrijdag 13 oktober organiseert Ap Art Events een Gypsy Night in het Cultuurhuis Heerlen. Op het programma staat een optreden van de gypsy formatie TABOR met na afloop een afterparty met dj Janusch (gypsy grooves, swing, balkan beats en meer).


De entree bedraagt € 13 aan de kassa en € 11 via reservering. Reserveren kan via [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten.EINDHOVEN
7 OKTOBER 2017 | Paco Peña

Line-up: Paco Peña, Paco Arriaga, Rafael Montilla – gitaar; Nacho Lopez, Jose Manuel Romos – percussie; Angel Munoz, Mayte Bajo – dans; Jose Angel Carmona, Gema Jimenez – zang; Jorge de Juan – verteller; Giulia Innocenti – voice-over; Fernando Romero – choreografie; Kathy Hinde – decor; Linda Rowell, Elvira Peña – kostuums; Tom Wickens – lichtontwerp; Elena Peña - geluidsontwerp

Loatie en info > Muziekgebouw Eindhoven <

Paco Peña is de koning van de flamenco: van wereldniveau, ongenaakbaar en op eenzame hoogte.

Als gitarist, componist, dramaturg en artistiek leider gaf Peña deze typisch Spaanse kunstvorm vorm. Met Patrias brengt Peña een heel persoonlijke ode aan de Spaanse dichter en toneelschrijver Federico García Lorca (1898-1936). Het leven en de dood van García Lorca zijn onlosmakelijk verbonden met de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en het is die tragische periode in de geschiedenis van zijn land die Peña in Patrias onderzoekt. Met behulp van historische filmbeelden nemen Peña, zijn muzikanten en dansers het publiek mee terug naar het Spanje van de jaren 30.HEERLEN

30 SEPTEMBER 2017 | Flamenkika voorstelling combi workshop

Locatie Spiegeltent Betaplein Heerlen

FLAMENKIKA

Kika:
dans

Yota Baron: zang

Victor Rosinha: gitaar


Locatie: Spiegeltent Heerlen, Betaplein
Aanvang: 20.30 uur
Entree: voorverkoop: € 10,- en avondkassa: € 12.50
info: zomeravondenheerlen.nl
Reserveren via: 06-29450234 of 

via [email protected]
Parkeren: parkeergarage De Klomp

Stichting Flamenco Limburg organiseert in aansluiting op deze voorstelling, s'middags, een dansworkshop  > KLIK hier naar de PDF folder

Dans: Kika 

Kika heeft lessen gevolgd bij verschillende grootheden in Madrid, Sevilla en Jerez. Kika gaat nog steeds regelmatig naar Spanje om haar horizon te verbreden. Ze richt flamencogroep ¡Viva Cádiz! op, waarin ze samenwerkt met onder andere Andrés Marín. Van 1997 tot 2003 behoort Kika tot de kern van flamencogroep La Primavera. In 2002 treedt Kika op in tablao las Brujas in Sevilla. In 2006 maakt zij ‘Paisajes’, gebaseerd op muziek en Portugese poëzie van Victor Rosinha. Met haar eigen groep Flamenkika werkt Kika met steeds andere top-muzikanten. Met Flamenkika maakt zij ¡Agua! ; een beeldende voorstelling met poëzie van onder andere Vasalis. De Zuid-Spaanse flamenco is nu ruim 25 jaar, elke dag, haar grote, onuitputtelijke inspiratiebron. Door te choreograferen, het geven, maken en bezoeken van voorstellingen, het lesgeven, het reizen en lesnemen in Spanje, het dagelijks spreken van de Spaanse taal, verdiept en verrijkt ze haar kunde en kennis omtrent de flamencokunst.


Zang: Yota Baron 

Yota Baron is geboren in Serres (Griekenland) waar ze al vroeg in aanraking kwam met traditionele Griekse muziek, gemaakt door een groot deel van haar familie, straatmuzikanten. Ze groeide op in een instituut voor kinderen waar zij in aanraking kwam met de Byzantijnse muziek. Ze raakte geïnteresseerd in de flamencodans en bezocht meerdere cursussen en workshop in Griekenland en Spanje bij o.a. Israél Galván en Rosario Toledo. Ze begon met flamencozang om de wisselwerking tussen zang, muziek en dans beter te begrijpen en volgde workshops in Jerez de la Frontera (Spanje) bij Jose Anillo en in Sevilla bij Rafael de Utrera. Momenteel werkt ze samen met flamencogroepen in Griekenland, Turkije, Duitsland en Nederland. Ze heeft ook een flamencokoor in Athene opgericht -Los Gatos Negros-. Zelf geeft zij daarnaast ook flamencozang- en theorielessen en workshops. 


Gitaar: Victor Rosinha

Victor Rosinha is zowel solo-gitarist als begeleider van zang en dans. Hij maakt zijn eigen gitaarcomposities. Wekelijks begeleidt hij alle flamencodanslessen van Flamenkika. Victor studeert flamencogitaar aan het Rotterdams Conservatorium bij Paco Peña en Ricardo Mendeville. Hij volgt masterclasses bij Paco Serrano en Manolo Franco in Córdoba en bij Juan Requena en Paco Fernández in Sevilla. Samen met Kika is Victor de drijvende kracht achter flamencogroep ‘Luna en Alta Mar’. Daarnaast is hij actief in diverse andere projecten waar crossovers met andere musicale stijlen als jazz en hindoestaanse muziek wordt gezocht. Victor haalt zijn invloeden naast de traditionele flamenco uit fado, klassieke en moderne muziek.

APART EVENT

HEERLEN
15 SEPTEMBER 2017 | Tiempos Nuevos

I.s.m. Heerlen Jazz presenteert Ap Art Events het flamencotrio "Tiempos Nuevos" met de zangeres/(klassieke)gitartiste Maria Marin, de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes en jazzdrummer Jamie Peet.

Entree € 13 / 11 (via reservering of via de ticketservice van het Cultuurhuis Heerlen). Reserveren: [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten). 

TIEMPOS NUEVOS 

Flamenco is een dynamische en complete muziekstijl die onze gevoelens direct deelt en ons temperament reflecteert. Het is altijd beinvloed door muzikanten uit de omgeving en veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Daarom is de flamenco van nu een andere dan die van vroeger.
Edsart en Maria onderzoeken oude en hedendaagse stijlen, maar willen flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. Ze willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen te fuseren maar actief te zoeken naar een nieuw geluid en zich niet alleen te laten inspireren maar zichzelf ook als ‘inspirator’ te gebruiken.
De fundamenten van ‘Tiempos Nuevos’ zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditiie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Vanavond is dat de sublieme (jazz)drummer Jamie Peet.JULI - AUGUSTUS 2017 |
Jerez cursos de Verano

Calle Empedrada, 32
11401 Jerez de la Frontera Cádiz Spanje

WEERT
28 AUGUSTUS 2017 | Koopzondag  - Spaanse dag in Weert | Persbericht.

Op een zomerse zondag 28-8-2017 is in Weert een Spaanse dag georganiseerd.

Stichting Flamenco Limburg was er ook bij.

Bekijk Weertdegekste.nl

APART EVENT | * FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

VALKENBURG
29 JULI 2017 | Labryénco en Zyryab

VOORSTELLING

Locatie: Openluchttheater valkenburg

Labryénco


El Falu de Cádiz (Rafael Galván Reyes) - zang

Conchita - flamencodans >> impressie

Alain Labrie - gitaar/composities

Antal Steixner - Percussie
Franklin Heijligers - fretloze bas
Jaro Stulrajter - viool


> bekijk een impressie van het optreden van Labryenco en María Marín in Valkenburg 2014 < 

Zyryab


Juan Peñas - zang
Faiz Huseynov - viool
Helen Hendriks - fluit
Marta Flendrig - percussie en dans
Rezar Dominguez - gitaar & composities

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,50 naar de voorstelling (normaal €20,00).
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

WORKSHOP CONCHITA / TANGOS POR FIESTA

Locatie: Gidsengebouw Treebeek / Brunssum

Conchita (1999) begon met Flamenco dansen toen zij 6 jaar was. Inmiddels heeft zij les en masterclasses gehad van veel grote Flamenco dansers zoals: Sonia la Poveda, Rafaela Carrasco, Joaquin Grilo, Farruquito, Maria Juncal, Ursula López, Ana Morales, Alicia Marquez, Javier Latorre, Fuensanta la Moneta, Isabel Bayon, Eduardo Guerrero, Andrés Marín en anderen. Rafaela Carrasco nodigde haar op 10- jarige leeftijd uit om naar Spanje te komen, om haar lessen te geven. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje om lessen te volgen.
Intussen maakt zij in Nederland haar eigen voorstellingen en choreografieën in samenwerking met verschillende artiesten. Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.

Stichting Flamenco Limburg organiseert aansluitend op deze voorstelling, s'middags, een dansworkshop Tangos po Fiesta, met deze geweldige Flamenco-danseres Conchita Boon.

* Deelnemers van de workshop betalen voor de voorstelling slechts 10 euro. 

Click to edit table headerARTE Televisie
19 JULI 2017 | La Fiesta - Live op televisie

Uitvoerenden :


 • Emilio Caracafé - Israel Galván - El Junco - Ramón Martínez - Niño de Elche - Minako Seki - Alia Sellami - 
 • Uch

La Fiesta 


Op woensdag 19 juli 2017 zal in het Ehrenhof van Pabstpalastes in Avignon een live flamenco voorstelling opgevoerd worden met o.a. Israel Galván 

Dit Festival zal worden uitgezonden op Arte televisie om 22.10-23.55u.


 • Auteur:Israel Galván
 • Kostüm:Peggy Housset
 • Choreografie:Israel Galván
 • Componist/-in:Israel Galván, Niño de Elche
 • Belichting:Carlos Marquerie
 • Moderation:Marie Labory
 • Regie:Julien Condemine
 • Mit:Eloísa Cantón 
 • Land:Frankrijk
 • Jaar:2017
 • Herkomst:ARTE F

Lees hier meer over de voorsteling.EINDHOVEN

9 JULI 2017 | Noche Flamenca

Locatie POPEI, Klokgebouw 300, 5617 AD Eindhoven

Zondag 9 juli kun je in POPEI weer genieten in Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca. Live muziek en dans door o.a. Encuentros en eten gebaseerd op de Spaanse keuken in het gezellige PopEi-café.

Tapas vanaf: 17.00 uur.
Live muziek en dans vanaf: 19.30 uur.
Entree: pay what you want (excl. eten).

Jessica Achten (Flamenco danseres/docent), Tijn van der Sanden (Flamenco/Klassiek gitarist) en Luna Zegers (zangeres) zijn artiesten die zich voor langere tijd hebben gespecialiseerd in Flamenco. Zij zullen je deze avond meenemen in hun muziek en dans, en de vele kanten van flamenco laten zien.

MAASTRICHT
VANAF 1 JUNI 2017 | Film 'La Chana' 

Locatie en info > Lumière Maastricht <

Een inspirerende en ontroerende documentaire over de legendarische flamencodanseres Antonia Santiago Amador, bijgenaamd La Chana, die op het toppunt van haar roem plotseling van het toneel verdween.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE
Met €1,50 korting naar deze film bij Lumière? Mail naar [email protected] en ontvang de kortinggcode.

APART EVENT

MAASTRICHT AMBY
27 MEI 2017Gino & Jiri Taihuttu feat. SanJa

MAGIC MUSIC NIGHT 
met Gino & Jiri Taihuttu feat. SanJa

Locatie; Magisch Theatertje Amby
adres; Molenweg 4, Maastricht 
aanvang; 21.00u / zaal open om 20.00u
entree 15 euro / 13 euro vvk

zaterdag 27 mei van 15:03 tot 16:32
live bij Bagels & Beans Sittard

Op Zaterdag 27 mei spelen tijdens ‘Sounds like Bagels & Beans” de twee Flamenco grootheden Gino & Jiri Taihuttu om 15.02 live bij Bagels & Beans in Sittard. Al generaties lang ademt het DNA van de Taihuttu’s muziek. Zo ook van gitarist Gino Taihuttu (1961) die op zijn beurt zijn muzikale genen weer doorgaf aan zoon Jiri (1995). Hun gedeelde liefde voor de flamenco bracht hen samen op het podium, waar ze inmiddels ruim 300 keer hun veelal eigen composities ten gehore brachten. De energie tussen vader en zoon heeft iets magisch, een synergie die alleen een bloedband teweeg kan brengen.ROERMOND
21 MEI 2017| John Van Schaijik | Muzikale stilte

Tijdens dit stilteconcert maakt de flamencogitarist John van Schaijik een muzikale reis langs de Middellandse Zee en Spanje, met het accent op Andalusia.


Zondag 21 mei om 15.00 uur

Heinsbergerweg 190, 6045CL Roermond 

(Kapel van de Broeders van Liefde)

Entree is gratis.MAASTRICHT
VANAF 4  MEI 2017 | Film Django | Lumière Maastricht

Een historisch drama over de oorlogsjaren van Django Reinhardt, de muzikale legende en grondlegger van de Jazz Manouche, een geheel eigen stijl in de jazzwereld. Met muziek van het Nederlandse Rosenberg Trio.

Django's unieke stijl ontstond nadat hij op zijn achttiende opnieuw moest leren gitaarspelen na een brand waarbij hij twee vingers verloor. De film zoomt in op de periode in Parijs onder de Duitse bezetting. Django is op het hoogtepunt van zijn roem als hij moet kiezen tussen een tournee in Duitsland of vluchten. Hij kiest voor dat laatste om het dreigende gevaar voor hem en zijn gehele Roma-familie te ontlopen.
De film is losjes gebaseerd op de fictieve historische roman van Alexis Salatko over de beroemde gitaarvirtuoos die speelde met de grote namen uit de jazzgeschiedenis. Reda Kateb schittert als Django. De film eindigt met een compositie die de oorlog niet overleefde: Requiem for the Gypsy Brothers.

De film draait vanaf 4 Mei bij Lumiere Maastricht • EINDHOVEN
 • 28 APRIL 2017 | Toñi Fernandez (Alméria)

Locatie en info > Muziekgebouw Eindhoven

Toñi Fernandez (zang)
David Delgado”Niño de la Fragua” (gitaar)
Ana Alonso (dans)
Manuel Moreno (percussie)


Flamencozangeres Toñi Fernández stamt uit een zigeunerfamilie uit Alméria, het diepe zuiden van Spanje. Haar stem, met een interessant rauw randje stort een vloedgolf aan emoties uit over de luisteraar. Met meerdere prestigieuze prijzen op onder meer het flamencoconcours in Sevilla op haar naam is Fernández uitgegroeid tot een vaste waarde in het flamencolandschap. Muziek waar je niet alleen naar luistert, maar die je voelt. Rauw, authentiek en met een Spaanse furie die niemand onberoerd laat.EINDHOVEN
23 APRIL 2017 | Noche Flamenca live

Mario Garcia (zang)
Jessica Achten (dans),
Tijn van der Sanden (gitaar)
 

Locatie POPEI
Klokgebouw 300, 5617 AD Eindhoven

Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca. Live muziek en dans en eten gebaseerd op de Spaanse keuken in het gezellige PopEi-café. Tapas vanaf: 17.00 uur. Live muziek en dans vanaf: 19.30 uur. Entree: pay what you want (excl. eten).

> klik naar info <7 - 17 APRIL 2017
| Festival Dusseldorf

Flamenco Festival Düsseldorf 2017.
Op de Duitstalige flamencowebsite Divino Flamenco staat een uitgebreid artikel over het workshopaanbod. Je kan het hele festivalprogramma, inclusief de workshops, bekijken op deze PDF

Das Flamenco Festival vom 07-17 April versteht sich als Plattform für das breite Spektrum von ästhetischen Handschriften des aktuellen Flamenco. Sechs Bühnenkreationen – allesamt Deutschlandpremieren – sowie eine Vielzahl von Workshops machen die Gegenwärtigkeit des Flamenco sichtbar.HELMOND
2 APRIL 2017 |
Tierradentro

Jessica Achten - Danseres/choreograaf
Tijn van der Sanden - Gitarist/componist
Erminia Fernandez Cordoba - zangeres
Anne Korff de Gidts - celliste
Udo Demandt - percussionist

Foto: Anna Fransen
Tijden: 15:00 en 19:30
Locatie: Annatheater, Helmond

'TIERRADENTRO'

Tierradentro (inside the earth), een plek waar tombes onder de aarde te vinden zijn, afstammend van 700 n.Chr. Een plek die eeuwen voor ons verborgen is geweest. De aarde heeft enorm veel schatten en plaatsen die we niet kennen, die er nog liggen om ontdekt te worden. Zo heeft elk mens een kant die verborgen is en die (bijna) niemand te zien krijgt. Een kant die kwetsbaar is en die het liefst verborgen wordt gehouden voor anderen, geheimen die anderen nooit te weten krijgen. Al is iemand nog zo’n open boek, achter elk persoon schuilen verborgen bladzijdes.

Er wordt op zoek gegaan naar geluiden, gevoelens, bewegingen en emoties die diep uit ons zelf komen om zo het publiek een blik ‘in de aarde’ te geven. Wat gaat er verborgen achter een lach? Wat ligt er onder de oppervlakte? • EINDHOVEN
 • 1 APRIL 2017 | Luna Zegers

Toen jazz-zangeres Luna Zegers uit het Brabantse Overloon ‘de Spaanse oerkreet’ ontdekte in de rauwe stem van de legendarische Camarón de la Isla, wist ze wat haar te doen stond. Ze reisde spoorslag af naar Sevilla en dompelde zich onder in de flamenco.

Luna’s liefde voor flamenco is sterk verweven met haar levensverhaal, dat is samengebald op haar debuutalbum ‘Entre Dos Mundos’ (Tussen twee Werelden). Ze beweegt zich als een vis in het water tussen verschillende werelden, tussen Spanje en Nederland, tussen jazz en flamenco.

AP-ART EVENT

MAASTRICHT
25 MAART 2017 | Flamenco Night |
Magisch Theatertje Maastricht | 21.00-23.00u

Zaterdag 25 maart presenteert het John Filmore Trio i.s.m. Utrechts trots Falu de Cádiz in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4 in Maastricht (wijk Amby) hun voorstelling “SIN FRONTERAS”. Muzikanten uit 4 landen delen één passie: de FLAMENCO! Zij laten vanavond horen, zien en voelen dat de flamenco géén grenzen kent.

De voorstelling start om 21 uur. Kassa en foyer openen om 20 uur voor een gezellig drankje.

Entree: € 15. Via reservering: € 13. Reserveren: [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten).24 FEBRUARI -11 MAART 2017 | 
Festival de Jerez

LA MUELA
25 FEBRUARI - 3 MAART 2017
Flamencoworkshop
Charo Cruz | 
Folder

Festival de Jerez >Televisión <
Desde la capital del Flamenco seguimos de cerca todo lo que acontece en la XXI edición del Festival de Jerez

* FL KORTINGCODE

HEERLEN
15 FEBRUARI 2017 | The Guitar Hero

Woensdag 15 Februari 2017

The Guitar Hero / hommage aan Paco de Lucia

Link: Parkstad Limburg Heerlen 


met Alicia Carrasco - zang 

Carmen Fernandez - zang

Ana Llanas - dans

Federico Ordoñez - dans

Myrddin De Cauter- gitaar

Alexander Gavilan - gitaar

Dick Van der Harst - banjo, regie

Ruven Ruppik - percussie

Nathan Daems - fluit

Koen De Cauter - woord


* Eersterangs-kaarten voor €17,60 (normaal. €22,00)

mail naar [email protected] en ontvang een FlamencoLimburg kortingcode.HOBOKEN
17 FEBRUARI | Tablao Flamenco

LOLA LA JINDRA - baile

ANTONIO PAZ - cante

RAUL CORREDOR - guitarra

Vrijdag 17 Februari
Aanvang 20.00u
Entree 16 euro
Heidestraat 78, 2660 HOBOKEN

info en inschrijving
[email protected]

Folder <2, 3, 4, 5 Februari 2017
| Festival Antwerpen 

Het Antwerpse Flamencocentrum Peña al Andalus nodigt alle flamencoliefhebbers uit op de 3e editie van het Flamenco Festival Antwerpen. Er zullen 2 grote namen uit de flamencowereld samen op het podium staan:

Danser ANTONIO FERNANDEZ MONTOYA “FARRUCO” en Danseres KARIME AMAYA.

Zij brengen samen hun gloednieuw programma “FARRUQUEANDO”. Gedurende deze 4 dagen zullen Flamencocentrum Peña al Andalus en het nabijgelegen theater Zuiderpershuis “the place to be” zijn als het gaat om Flamenco in België. Er staan 2 voorstellingen op het programma in het Zuiderpershuis: Zaterdag 4 februari 2017 om 20.30u
Zondag 5 februari 2017 om 15.00u.

Peña al Andalus:
[email protected]
+32 3 830 31 99
Vorstermanstraat, 1, 2000 Antwerpen
www.alandalus.be - www.zuiderpershuis.be

In Peña al Andalus zullen dansworkshops georganiseerd worden zowel met danser FARRUCO en danseres KARIME AMAYA voor twee niveaus: nivel medio en nivel avanzado.
Binnen de Flamencowereld is Antonio Fernandez Montoya ”Farruco” een zeer gewaardeerd figuur. Geboren en getogen binnen de zigeuner dynastie “Montoya” heeft hij veel van zijn grootvader geleerd alsook van zijn broer , de gekende flamenco danser “Farruquito” . Jarenlang toerde “Farruco” wereldwijd mee als vaste danser van gitaarvirtuoos Paco de Lucia .
“Farruco” beheerst de traditionele expressieve zigeunerstijl die ritmisch ijzersterk is maar tegelijkertijd weet hij zich ook enorm elegant en zeer muzikaal uit te drukken als danser. Aan zijn zijde zal de jonge temperamentvolle danseres Karime Amaya staan. Karime behoort tot de familie van de legendarische Carmen Amaya, die bekend staat voor haar snel en krachtig voetenwerk.

Muzikaal worden deze topdansers van hoog niveau begeleid door de mooie flamencostemmen van zangers Antonio Villar en Gabriel de la Tomasa, die het diepste van de ziel weten te beroeren. 
De virtuoze begeleiding wordt verzorgd door de jonge gitarist Yeray Cortés en als kers op de taart zal niemand minder dan de percussionist van Paco de Lucia aanwezig zijn , namelijk Israel Suarez “El Piraña”.

Kortom: een niet te missen pure, authentieke Flamencovoorstelling waar passie , temperament en muzikaliteit centraal staan. Een absolute aanrader!13-29 JANUARI 2017
Flamencobiennale Nederland

Ruim 2 weken lang kunt u zich onderdompelen in wervelende flamencodans en -muziek en  warmen aan de ritmes.  >>> Folder


blader hier door onze programmabrochure.


Flamenco op het scherpst van de snede, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Het tweejaarlijkse internationaal toonaangevende muziek- en dansfestival toont van 13 januari tot en met 29 januari 2017 de nieuwste ontwikkelingen in de flamenco en brengt eigenzinnige makers, grote sterren en jong aanstormend talent. Het festival presenteert ook deze zesde editie weer een kleurrijke staalkaart van flamenco uitgevoerd door de wereldflamencotop.


Een nieuwe lichting dansers, choreografen en musici onderzoekt de grenzen van de flamencokunst in spraakmakende voorstellingen waar traditie en experiment elkaar ontmoeten. Hun flamenco gaat spannende allianties aan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek.

Gepresenteerd worden o.a. Rocío Molina, Isabel Bayón, Manuel Liñán, Rocío Márquez, Leonor Leal, José Valencia, Antonio Canales, Mercedes Ruiz, David & Alfredo Lagos, Orquesta Chekara, Pepe Habichuela, Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble. 


De ruim veertig voorstellingen en concerten tijdens de Flamenco Biennale worden omlijst door een uitgebreid randprogramma van masterclasses, workshops, lezingen, films en documentaires, jeugd- en amateurvoorstellingen. Zelf ‘Flamenco Proeven’ kan onder leiding van professionals bij onze speciale flamencodiners en de vele afterparties en jamsessies (juergas). En laat u vooral verrassen door onze flamenco pop-ups & flashmobs!

Het komende festival reist langs maar liefst 8 steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven; en voor het eerst Amersfoort en Maastricht. We wippen zelfs even de grens over naar Antwerpen.


Bekijk hier het programma blokkenschema.


En natuurlijk ook de voorstellingen in Limburg, die lezers van de nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg, met korting kunnen bezoeken (zie het volgende blok hieronder).

Mundo Flamenco en flamencoagenda.nl maakten

deze werkelijk prachtige Special - dit magazine is nog te koop op de festivallocaties voor maar 2 euro -

Bekijk het  online door te klikken op de foto. 


Veel complimenten aan de vormgevers van het Mundo Flamenco magazine / Annemiek Rooymans, Penny Hagenaars, Ginette Lavell ea.. 

Zo'n mooie documenten en foto's om voor altijd te bewaren en je te laten inspireren! 


Lees alles over de Special via http://www.flamencoagenda.nl/special-vi-flamenco-biennale* FL KORTINGCODE  | Flamenco Limburg

Voor wie onze nieuwsbrief nog niet leest: 

meld je aan via [email protected]. Je ontvangt dan onze nieuwsbrief én geniet de FL KORTING


VOORSTELLINGEN IN HEERLEN EN MAASTRICHT


Wil je met een FL KORTINGCODE naar een voorstelling in Heerlen ?
Onze nieuwsbrieflezers  kunnen een kortingcode ontvangen door te mailen naar [email protected]

** Wil je met een FL KORTINGCODE naar een voorstelling in Maastricht ? 
Dan kun je dit jaar gebruik maken van een groepskorting. Mail  jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en het aantal kaarten naar [email protected] . Wij geven jouw gegevens dan door aan Theater Maastricht. Je ontvangt van hen meer informatie én mooie plaatsen! Wees er snel bij want op=op.


**
FL KORTINGCODE


MAASTRICHT
26 JANUARI 2017 | SARA CANO | A Palo Seco en Rebel' Cross  

Donderdag 26 januari 2017 

-Sara Cano en Kalpana Raghuraman - 

A Palo Seco en Rebel' Cross

Link: AINSI Maastricht  


** Eersterangs-kaarten voor €11,20 (normaal €14,00)

i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland,


** FL KORTINGCODE

MAASTRICHT
24 JANUARI 2017 | ROCIA MOLINA | Nieuwe creatie

Dinsdag 24 Januari 2017

Link: Theater aan het Vrijthof Maastricht


** Eersterangs-kaarten voor €22,50 (normaal €27,50)

i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland,


* FL KORTINGCODE

HEERLEN
24 NOVEMBER 2016 | MARIA JUNCAL | Flamenco fantasy

Donderdag 24 November 2016  

Link: Parkstad Theater Heerlen


* Eersterangs-kaarten voor €22,50 (normaal. €25,00)HOBOKEN
VRIJDAG 13 JANUARI 2017 | Tablao flamenco

TABLAO FLAMENCO 
Elena grulla - dans
José Titi - zang
Antonio Segura - gitaar

aanvang 20.00u
entree 15 euro
adres Heidestraat 78, 2660 HobokenROERMOND
ZONDAG 4 DECEMBER 2016 | Gypsy Jazz door Swing d’Autrefois

GYPSY JAZZ | SWING D'AUTREFOIS

Menno vd Reijden - rythmgitaar

Jan Hallema - contrabas

John van Schaijik - sologitaar & tenorsax

Foyer Royal Theater - Hamstraat - Roermond

16:00-18:30 uur - Gratis toegang


Swing d'Autrefois vond haar oorsprong in Samois sur Seine, waar jaarlijks het Django Reinhardt festival gehouden wordt. De drie muzikanten hebben elkaar daar ontmoet en het trio heeft ondertussen een rijke ervaring opgedaan op concerten en festivals.

Zij waren bijvoorbeeld al 2 maal te gast op het Django Reinhardt festival van Dusseldorf waar zij opvielen door hun bijzondere interpretaties van bekende en minder bekende stukken uit het Gypsy repertoire.AMSTERDAM

2 + 3 + 4 DECEMBER 2016
 | Workshops Flamencodans

JESÚS FERNÁNDEZ

Cádiz, docent in ‘Amor de Dios’ Madrid


Begin gevorderd > 2 jr : Soleá por Bulería  
Intermedio / gevorderd: Bulerías

Max. 12 deelnemers per groep!
Gitaarbegeleiding - Edsart Udo de Haes

Locatie: El Flamenco, Tussen de Bogen 95, Amsterdam
Tram 3, halte Haarlemmerpoort /
Bus: 18, 21, 22, 748, 57
3

Niveau en prijs 
Begin gevorderd: Soleá por Bulería, 3x 1 uur les | € 80,- 
Intermedio/Gevorderd: Bulerías, 3x 1,5 uur les | € 125,-


Tijden
Begin gevorderd niveau: Soleá por Bulería 
2/12: 20.15 - 21.15
3/12: 13.15 - 14.15
4/12: 12.15 - 13.15

Intermedio/ Gevorderd niveau: Bulerías 
2/12: 18.30 - 20.00
3/12: 14.30 - 16.00 
4/12: 13.30 - 15.00

Inschrijving via: inschrijfformulier_workshops

Contact
Stichting Terremoto - Arte y Flamenco
Mail: [email protected]
Telefoon: 020 676 42 27 (do: 11.30 - 13.30 uur)

Betalingen
U kunt het lesgeld overmaken op 

IBAN: NL67 INGB 0007 3244 48 

ten name van Stichting Terremoto, Amsterdam.
BIC: INGBNL2A (for people from abroad)
o.v.v. je naam, workshop J, Fernández 2016 en je nivo.

Algemene voorwaarden
De inschrijving is bindend en pas geldig na ontvangst van het lesgeld. Er wordt van je verwacht dat je ook echt komt en de betaling voldoet. Ná 25 november kan het lesgeld niet meer per bank worden voldaan, maar alleen nog contant en in overleg met Terremoto, op de 1e lesdag. Restitutie van het lesgeld bij workshops van Spaanse docenten is niet mogelijk.AMSTERDAM

ZATERDAG 3 DECEMBER 2016 | Tablao Flamenco

TABLAO FLAMENCO


JESÚS FERNANDEZ - baile
MARÍA MARÍN - cante
EDSARD UDO DE HAES - guitarra

Zaterdag 3 december 2016

Locatie: Café Duende, Amsterdam

Entree: 8 euro
Kaarten: via [email protected]
Reserveren aanbevolen, beperkt aantal plaatsen!

Jesús Fernández (1972, Cadiz), Bailaor Flamenco.
comienza a bailar a la edad de 6 años en diferentes escuelas de Cádiz obteniendo matrícula de honor en distintas disciplinas como clásico español y flamenco.

Se traslada a Madrid con 18 años donde se forja durante años con diferentes profesores de la escuela Amor de Dios (Madrid) Mario Maya, Antonio Canales, Alejandro Granados, Antonio Reyes, La China etc….

A la edad de 25 años llega ser finalista en el Concurso Nacional de arte Flamenco de Córdoba 2007. Entre sus premios mas destacados resalta el Premio Desplante (Festival internacional del Cante de las Minas 2010 en su 50 aniversario)
Premio al mejor baile libre dentro del concurso Nacional de Flamenco organizado por el Ayuntamiento de Cádiz y la Peña Flamenca La Perla.

En el 2014 recibe el premio Aisge al mejor bailarín sobresaliente dentro del Certamen de Danza Española y Flamenco Madrid celebrada en circulo de Bellas Artes.
Es requerido como primera figura en tablaos como Casa Patas, Corral de la Morería,
Los Gallos (Sevilla),El Cordobés (Barcelona), El Flamenco (Tokio).

Su primer espectáculo “Ataduras” dirigido y producido por el artista. es presentado en el Festival de Jerez, 2011 en el ciclo los “novísimos”. Dicho espectáculo se pudo ver en distintas programaciones de Festivales Nacionales e Internacionales, poco después vendrían otros espectáculos como “A3- Bandas” o “Gaditaneando/Cádiz”
Realiza giras con su propia compañía por países como Italia, Inglaterra, Marruecos, Mexico, Estados Unidos, Noruega y es invitado 2009 por la compañía de Teatro Noord Nederland Toneel, producción holandesa ¨Medea¨ dirigida por Ola Mafaalani.

A los largo de su carrera colabora en diferentes producciones como “Tierra cantaora” de Manuel Morao&gitanosdejerez, retransmitida en 6 capitulos por Tve. El “Burlao de Sevilla” de Rafaela Carrasco New York. Forma parte del proyecto “Rew” de Liñan y Doña, esta última nominada como finalista a la mejor coreografía en los Premios Max 2013. “Ni aquí, ni allí” de Pepa Molina. 

“Amalgama” de Manuel Liñan “Rosa, Metal y Ceniza” de Olga Pericet.”Caijeré” Algunas de estas producciones se pueden apreciar en el Marco de Festivales de gran Prestigio, como Festival Flamenco Usa, Festival London, Bienal de Sevilla, Festival de Jerez, Festival de Alburquerque, Bienal de Holanda, Festival de Nimes, Festival Edimburgo

Participa en el espectáculo “El último vuelo del mantón” dicho espectáculo es un homenaje a la gran bailaora Blanca del Rey, celebrada en Madrid en los Teatros del Canal y la intervención de su baile junto a Esperanza Fernández en el Museo Reina Sofia, Madrid (acto del nombramiento al Flamenco, Patrimonio de la humanidad)

www.facebook.com/jesusfernandezbailaor/videos

stichting terremoto - anno 1995 - ARTE Y FLAMENCO Amsterdam

T  +31(0)20 676 4227 / donderdag jueves 11.30-13.00 u

[email protected] / www.terremoto.nlGREVENBICHT

26 NOVEMBER 2016 |
concert Claudia van Trigt en Manito

Op www.claudiaymanito.nl kun je hun prachtige muziek beluisteren. Klik op de youtube pagina.

Hier is alvast iets om in de stemming te komen: https://www.youtube.com/watch?v=E-Z-SYyTyIw

CLAUDIA VAN TRIGT
MANITO

Tijd: 20.00 uur. 

Entree: 12,50 euro (10 euro vrienden van Podiumkerkje) 

Locatie: Het Podiumkerkje, 

Heilig Kruisstraat nr. 30, Grevenbicht.


Een voorstelling vol Zuid-Amerikaanse klanken, flamenco- en zigeunertraditionals. Claudia van Trigt zingt met een warme stem, ze bespeelt de gitaar én de Paraguayaanse harp, een instrument dat we in Nederland niet zo vaak op het podium zien. 

Manito begeleidt haar op gitaar, improviserend en virtuoos. 


www.podiumkerkje.nl

www.facebook.com/podiumkerkje

tel. 046-4852242

e-mail: [email protected]WEERT
15 NOVEMBER 2016 |
Flamenco Intímo

FLAMENCO INTIMO


JAVIER RÍVERA - zang

MARIA 'LA SERANNA' - dans

LUÍS AMADOR - gitaar

Locatie: Concertzaal RICK, Beekstraat 27, Weert

Aanvang: 20.00u.

Entree: Avondkassa: €20,00

Aanmelden via Stichting Flamenco Limburg: €14,00

Kaarten reserveren via [email protected] HOBOKEN ANTWERPEN
14 OKTOBER 2016 | 
Tablao Flamenco

TABLAO FLAMENCO


ADI LA PICONERA - dans

ANTONIO PAZ - zang

RAUL CORREDOR - gitaar

Flamencovoorstelling in Hoboken, Antwerpen (B)

Aanvang 20.00u / Entree: €17,00

Informatie: [email protected]
ROERMOND
18 SEPTEMBER 2016 |
Een Muzikale Stilte

EEN MUZIKALE STILTE

JOHN VAN SCHAIJIK - gitaar

Adres: Kerkje op de Kapellerlaan 71, Roermond

Aanvang: 15.00u.


John van Schaijik was solist in gitaarconcerten van Vivaldi en Rodrigo. Hij speelde klassiek contrabas in diverse kamerorkesten en harmonieën.

Ook is hij gitarist en contrabassist in diverse jazz-ensembles. Deze keer  speelt John traditionele flamenco en meer.  Hij speelt op een gitaar gebouwd door Gerundino in 1970. 


Het programma kun je hier < lezen,

 


El Lebrijano is overleden.


(Lebrija, 8-8-1941 / Sevilla, 13-7-2016)


Eén van de belangrijkste flamencozangers is overleden; Juan Peña Fernandez of Juan Peña El Lebrijano. Geboren in Lebrija (Sevilla) begint hij met flamencogitaar. op zijn 9e leert hij flamencozang. 

In de jaren 70 gaat hij samenwerken met Paco de Lucía. In 1997 ontvangt hij van het Spaanse Ministerie de award Medalla de Oro als Trabajo.

Tot hoge leeftijd blijft hij zingen zoals bij het Flamenco Festival in Nimes (F) in 2015 

 


Patricia Guerrero ontvangt prijs Granada (ES)


De jonge flamencodanseres Patricia Guerrero uit Granada heeft de prestigieuze prijs, het beeldje “Venencia Flamenca al Baile’, op het Festival Flamenco de la Mistela uitgereikt gekregen.


Wil je meer weten, kijk op de Spaanstalige website:

Granada Digital

AP-ART EVENT 

VALKENBURG
3
JULI 2016 |
Noche di Pasión - Flamenco Night 

NOCHE DE PASIÓN 
PACO FERNANDEZ - flamencogitaar en zang
RAFAEL DEL CARMEN - dans en percussie
GRUPO ZYRYAB - voorprogramma

Entree aan de kassa bedraagt € 20
via reservering: Bij Reservering € 15 > via 
[email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal tickets). 
Via http://www.openluchttheater-valkenburg.nl/30--noche-di--pasion.html kun je ook on-line je ticket met korting kopen (zgn. vroegboektickets). 

Paco Fernandez
Als je geboren wordt in een zigeunerfamilie in Triana, Sevilla, en je beide ouders zijn flamenco-artiesten , is flamenco een even belangrijk deel van je leven als eten en drinken. Paco Fernández staat, net als zijn zus Esperanza en zijn broer Jose, al zijn hele leven op de podia van theaters over de hele wereld. Met zijn familie, de illustere Familia Fernández, die flamenco brengt in de meest pure zigeunerstijl, maar ook met vele andere grote artiesten als Camarón, Ketama, Raimundo Amador, Joaquin Cortés, Farruquito…

Paco’s muziek is magisch, ademt de puurheid en traditie van de flamenco, en is tegelijkertijd uniek en authentiek. Virtuoos op zijn gitaar, poëet als hij zingt, laat hij zijn publiek de magie van flamenco voelen op een manier die niemand onberoerd laat.

Rafael de Carmen
Niemand kan hem daar beter bij begeleiden dan Rafael de Carmen, een geniale percussionist en magistrale, virtuoze danser.


Grupo Zyryab
Virtuoze gitaarmuziek, een stem die recht je hart in zingt, adembenemende ritmes van de voeten van een danseres… Grupo Zyryab brengt je in vervoering met een breed repertoire van Spaanse muziek en Flamenco. Van gevoelige ballades tot swingende rumbas en traditionelere flamenco. Zij speelden o.a. met Jeronimo Maya (het spaanse gitaar-wonderkind) , Jorge Pardo (fluitist van Paco de Lucia) in het nationale en internationale circuit. Met Rezar Dominguez (gitaar), Vanesa Diaz (zang/saxofoon) en Martha Flendrig (dans)

> klik hier <  naar de TRAILER noche de pasiòn.

WORKSHOP FLAMENCO LIMBURG

30 + 31 JULI 2016 | WORKSHOP | Palmas en flamenco-cultuurgeschiedenis

MAESTRO JERONIMO UTRILLA

 
Flamenco Limburg organiseert aansluitend op de voorstelling 'Noche de Pasión' op 30 en 31 Juli 2016 workshops Palmas en een Lezing over Flamenco-cultuurgeschiedenis door Jeronimo Utrilla op een unieke plek: de Van Tienhovenmolen in Wolfshuis.

>
 Doe mee en mail snel 
naar:  
[email protected] / facebook infoUTRECHT
17 JULI 2016 |
Ontmoeting Flamenco

> Ontmoeting Flamenco < 


tussen 15.00-18.00u. 

Locatie; Cerverceria Boulevard, Utrecht

Burg. Reigerstraat 45 Utrecht

Meer info? [email protected]ANTWERPEN
5 + 6 JULI 2016 |
workshop cajón

Na de succesvolle eerste editie workshop is er een 2de editie gepland op 5 & 6 Juli 2016. De lessen duren 3 uur van 19.00u tot 22.00u. Er wordt aan alle leerlingen een Cajón ter beschekking gesteld.

Iedereen welkom !!!
schrijf je vlug in : www.alandalus.be
informatie : 03 248 64 45AMSTERDAM
26 JUNI 2016 |
lleno 2016 + voorstelling DESPLANtTE Eduardo Guerrero
27 t/m 29 JUNI 2016 | workshop & masterclass Eduardo Guerrero

LLENO 2016 - TERREMOTO | Amsterdam

Paradiso staat op zondag 26 juni de hele dag volledig in het teken van flamenco, gepresenteerd door stichting Terremoto. Lleno de Flamenco vindt dit jaar voor de 23ste keer plaats. Flamenco is erg geliefd geworden in Nederland. Hierdoor komen veel flamencomusici en -choreografen graag naar Nederland. 


Voor  ‘aficionados’ (liefhebbers) is dit programma van Lleno de Flamenco 2016 dan ook interessant, vanwege de uitstekende docenten en jonge artiesten dieo deelnemen. Dit jaar is weer gestreefd naar een zo inspirerend mogelijk programma met een verrassende veelzijdigheid aan de flamencostijlen en -technieken.

’s Avonds is er een voorstelling ‘Desplante’ van de bekroonde Eduardo Guerrero y Compañia. Deze hele dag is aan te bevelen en een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met flamenco uit Spanje, in relatie en interactie met flamencobeoefening in Nederland.MAASTRICHT

18 JUNI 2016 | Magic Flamenco Night met Labryénco & Afterparty

Magic Music Nights - flamenco in
het Magisch Theatertje Maastricht.
 

 Lezers van de Nieuwsbrief van Flamenco Limburg kunnen voor €10  (normaal € 15) naar de voorstelling.Nog geen lezer? Mail dan ook.
Mail jouw naam en aantal kaarten uiterlijk 18-6-2016  vóór 17.30u. naar: [email protected]

AP-ART EVENT

LABRYÉNCO
ALAIN LABRIE - gitaar/composities
PABLO MARTINEZ HERNANDÉZ - zang
ANTAL STEIXNER - percussie
FRANKLIN HEIJLIGERS - fretloze bas

Zaterdag 18 Juni 2016 van 21.00u tot 1.30u.
Locatie: Magisch Theatertje, Molenweg 4 Amby
Entree: 15 euro / Reserveren; 13 euro
Reserveren via; [email protected]

Labryénco

Labryénco is een flamencogroep, opgericht door gitarist/componisgt Alain Labrie die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Hun muziek is een overweldigende mix van flamencogitaar, vette groovy percussie, warme fretloze bas en fantastische flamenco vocalen.

Alain Labrie mixt al jaren flamenco met pop, wereldmuziek en jazz met o.a. Luzazul, Les Charmeurs en Da Gaia maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamencoroots. In 2003 kwam hun eerste cd "Calle Ventana" uit met veel lovende kritieken. In In 2013 verscheen "La Penultima" .... een album dat zeer lovende recensies kreeg.ESCH (L)
27 MEI T/M 4 JUNI 2016
| Flamencofestival Esch

11e Editie Flamencofestival Esch (L)

In het Luxemburgse Esch komt de 11e editie van het Flamencofestival er weer aan met flamencosterren zoals Farruquito, La Lupi, David Palomar, Curro de María.

Ook diverse workshops komen aan de orde.

Nieuwsgierig? Kijk dan op de website http://kulturfabrik.lu/de/projekte-residenzen/festivals/flamencofestival-esch/VALKENBURG

26 MEI 2016
 | BADI ASSAD

BADI ASSAD INVITES
SIMONE SOU & OLEG FATEEV

Openluchttheater Valkenburg
Donderdag 26 mei

Aanvang 20.30 uur 

Entree € 15 

 

Zangeres en gitaarvirtuoos Badi Assad, een grootheid in haar geboorteland Brazilië, weet met haar buitengewoon gitaartalent, prachtige stem en warme persoonlijkheid al meer dan 25 jaar een internationaal publiek te boeien. Na de release van haar album Love and Other Manias toert ze door Europa met haar landgenote, percussioniste Simone Sou, die haar partner Oleg Fateev meeneemt. Op bayan slaat hij een brug tussen de prachtige melodieën uit zijn geboorteland Moldavië en de Zuid-Amerikaanse ritmen.11 T/M 23 APRIL 2016 | DIVERSE PLAATSEN |
Ana Morales

COMPNÍA ANA MORALES


Flamencodanseres Ana Morales treedt op in verschillende plaatsen in Nederland en België.

Flamenco Biennale Intermezzo heeft deze voorstellingen en een workshop georganiseerd.

Wil je weten waar Ana precies optreedt? 

Klik dan op de foto voor de flyer.

Wil je meer weten over de workshop? Ga dan naar de website van 


Flamenco Biennale.Nederland17 APRIL 2016 | EINDHOVEN |
Apocalips

APOCALIPS

RIC VAARZON MOREL - compositie en gitaar

CLARON MC FADDEN - sopraan

RAQUELA SOBLECHERO - dans

DAVID LICIEER - voordracht en dans

MIGUEL MARTINEZ - saxofoon

GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT - artistiek advies

14:30 - 16:25 / met pauze om 15:15 / Grote zaal 

Inleiding om 13.45 uur

Apocalyps, het mysterie van Jeroen Bosch (El Bosco)
2016 is het 500ste sterfjaar van de Nederlandse kunstschilder Jeroen Bosch. In dit herdenkingsjaar maakt de Nederlandse flamencogitarist, Eric Vaarzon Morel, een fonkelend intiem muziektheaterstuk, geïnspireerd op het werk van de magisch-realistische meester. Met dit prachtige Nederlands-Spaanse gezelschap brengt hij een ode aan de surrealist Jeroen Bosch. Op wonderschone wijze interpreteren zij het beroemde werk Het Laatste Oordeel en vinden duisternis, satire, waanzin en veel ‘Spanje’ in muziek, zang en dans.16 APRIL 2016 | GELEEN | 
MONICA CORONADO & MANITO

Zaterdag 16 April 2016 
Locatie: Theater Karroessel in Geleen
Aanvang: 20.30u
Entree 10 euro

Zangeres Mónica Coronado geeft samen met gipsyflamenco-gitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Zuid Amerika en Spanje. Mónica begeleidt zichzelf op gitaar en zingt met heldere stem verhalen die ze beleefde in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt ‘hoe de sterren staan en de wind waait’, intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Dat wordt passie en vuur op de bühne van theater Karroessel!10 APRIL 2016 | MAASTRICHT
| Huiskamerconcerten

KUNSTACTIEF MAASTRICHT

Zondag 10 April 2016

Aanvang: 14.00u.

Toegang: gratis


Jaarlijkse huiskamerconcertenreeks in de Alexander Battalaan Maastricht georganiseerd door Kunstactief Maastricht. Dit jaar kun je oa genieten van 

Flamencogitaar met John van Schaijik.

Bekijk de folder door op de foto of op link te klikken.
8 APRIL 2016 | HEERLEN + 9 APRIL | MAASTRICHT |
 GINO & JIRI TAIHUTTU & SANNE JANSEN

Hun gedeelde liefde voor de flamenco bracht beide Taihuttu's samen op het podium, waar ze veelal eigen composities ten gehore brengen. De energie tussen vader en zoon heeft iets magisch, een synergie die alleen een bloedband teweeg kan brengen. Met een knipoog naar latin en jazz, veroverden ze met hun gepassioneerde manier van spelen al grote delen van Europa, waaronder Nederland, Spanje, Noorwegen, Duitsland, België en Zweden.

Gino en Jiri Taihuttu nemen voor deze gelegenheid de zeer talentvolle zangeres Sanne Jansen mee. Sanne is met name geïnspireerd door zangers als Leonard Cohen en Etta James. Flamenco, bossa nova en soul ontmoeten elkaar tijdens het concert van dit hartverwarmende trio. 

MAGIC MUSIC NIGHT / FLAMENCO
GINO & JIRI TAIHUTTU - gitaar
SANNE JANSEN - zang

Heerlen | Vrijdag 8 April 2016
Locatie: Cultuurhuis
Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen. 
Aanvang  20,30u, entree: € 13 
(reservering Cultuurhuis via: [email protected] 
(o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten) of via 
0651996157 (Appie Weijers)
Meer info: www.ap-artevents.nl

Maatricht | Zaterdag 9 April 
Locatie: Club Vibes
Heerderdwarsstraat 29b, 6224LS Maastricht, 
aanvang 21.00u
06 20586507 / [email protected]4 MAART 2016 | MAASEIK (B) | 
La Guardia Flamenca - Club Flamingo

Klik op de foto voor de trailer.

Prijs: €13
26-min en 60-plus: €11

Locatie Cultuurcentrum Achterolmen

Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik (B)

Kaarten bestellen? Info


Een heerlijke mix van flamenco puro en cabaret in een sfeervol kader. Verwacht je aan intense dansen, cante jondo, opzwepende ritmes en bedwelmende gitaarklank- en, maar ook aan cabaret: Spaanse copla’s en jazzy zangnummers uit vervlogen tijden, vervuld van de nodige Spaanse dramatiek.  Een spetterende flamencovoorstelling met een hoekje af…

Van en met: Elise De Vliegher, Laura Neyskens, Clarissa Wedding- Jennes, Samina Carremans-Ruiz, Lisbeth Maes, Emre Kuzuoglu, François Taillefer en Antonio Paz.

Click to edit table header

JEREZ | 19 FEBRUARI T/M 5 MAART 2016

klik hierboven op folder 

Klik naar > Programma
Klik naar > info workshops

Inschrijvingen 

www.festivaldejerez.es / www.tickentradas.com 

y el 902 750 754 

Klik naar > Website Jerez

Jerez | Del 29 de febrero al 5 de marzo | Guerrero
 
de 15.30 a 16.30 horas Profesor: Eduardo Guerrero CURSO DE BULERÍA

Cadiz | 16 enero 2016 | Guerrero

Hora: 21:00h
Lugar: Palacio de Congresos - Cadiz

Flamenco Eduardo Guerrero presenta "GUERRERO"
Artistas invitados: Anabel Rivera, Samara Montañez y May Fernández. Música: Javier Ibañez, Juan José AlbaSEIZOEN 2015 - 2016 |
INTERMEZZO FLAMENCO SERIE | NEDERLAND

Intermezzo Flamenco Serie. De concertreeks n het tussenjaar van het festival toont ook nu weer een aantal bijzondere voorstellingen van jonge, zeer succesvolle makers, die laten zien dat de oude flamencokunst springlevend is. De concertreeks is een opmaat naar de volgende - alweer zesde editie - van het festival, die eind januari 2017 zal plaatsvinden. In december 2015 bijten Antonio Reyes & Diego del Morao de spits af. Het duo waarvan door kenners gefluisterd wordt dat ze mogelijk de nieuwe ‘Paco & Camarón’ zijn, nam hun eerste album voorjaar 2015 live op in de Círculo de Flamenco van Madrid. De CD rolt 28 november 2015 vers van de pers en wordt voor het eerst gepresenteerd met een tournee in Nederland.

Na deze internationale primeur komt in april 2016 danseres/choreografe Ana Morales terug. Tijdens het afgelopen festival oogstte deze rising star van haar generatie lof van publiek en pers op haar verschijnen naast diva Belén Maya in de openingsvoorstelling Los Invitadosen in haar 30 minutes performance in Bagatelles, onze nieuwste festivalcreatie (2015). In deze IV Intermezzo Serie presenteert ze voor het eerst in Nederland met haar eigen gezelschap een grote voorstelling: ReciclARTE waarin ze vanuit de flamenco een elegante stap zet naar de moderne dans.

En...er is eind januari nog een fantastisch intermezzo in maak! Houd de website in de gaten.13 T/M 23 APRIL 2016 | INTERMEZZO FLAMENCO |
RECICLARTE

COMPAÑA ANA MORALES 

In haar eerste grote voorstelling vat de jonge danseres en choreografe Ana Morales een actueel thema bij de hoorns: de cultuur van het hergebruik en ze maakt er kunst van. In ReciclARTE – de titel is een samenstelling van ‘Recycling’  en ‘Arte’ – danst ze met moderne danser Sergio González een vierluik waar de flamencotraditie gerecycled wordt en waarin Morales haar eigen artistieke weg vindt.29 + 30 + 31 JANUARI 2016 | 
FLAMENCO FESTIVAL ANTWERPEN

Het Antwerpse Flamencocentrum Peña Al Andalus nodigt alle flamencoliefhebbers uit op de 2e editie van het flamenco festival Antwerpen. Dat zal plaatsvinden op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016. Gedurende deze 3 dagen zullen Flamencocentrum Peña Al Andalus en het nabijgelegen Zuiderpershuis “the place to be” zijn als het gaat om flamenco in België. Er staan 2 voorstellingen op het programma in het Zuiderpershuis, en in Peña al Andalus zullen dansworkshops georganiseerd worden voor verschillende niveaus (masterclass, gevorderden en gemiddeld niveau). Tijdens beide voorstellingen in het Zuiderpershuis zullen 2 grote namen uit de flamencowereld samen op het podium staan: ANTONIO CANALES en LA LUPI.

Ticketverkoop en inschrijvingen voor de workshops zijn reeds gestart, reserveer tijdig! Voor meer informatie, inschrijvingen of ticketverkoop kan u (enkel) terecht bij Peña al Andalus: [email protected] / +32 3 830 31 99 www.alandalus.be/programma/flamencofestival