Click here to edit subtitle

 

In het verleden waren in Limburg flamenco docenten op het gebied van dans en gitaar schaars. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Wij delen graag de informatie met jou waar je les kunt volgen en bij wie. 

Click to edit table header

GELEEN | BEEK | MAASEIK

DOCENTE DANS | GELEEN | BEEK | MAASEIK

SELENE ANNEROZA DRIESSEN

website: www.annerozaflamenco.com

Selene Anneroza Driessen is naast flamencodocente tevens docente moderne dans, danseres en choreografe. Ze volgde haar opleidingen flamenco en moderne dans in binnen en buitenland. Belen Maya is een van haar belangrijkste docenten als het gaat om het dansen met manton, bata de cola en abanico.

Selene geeft momenteel les in o.a. Artamuse in Beek, Artemuse in Geleen en Achterolmen in Maaseik (B).

Klik op de foto om folder te lezen.

Click to edit table header

MAASTRICHT

DOCENTE DANS | MAASTRICHT | MAASMECHELEN

MARTA FLENDRIG

website: NL: docent Kumulus Maastricht

BE: docent Danshuis  Maasmechelen

Marta begon als kleuter al te dansen bij Esmeralda (Eindhoven), waarna flamenco van spel in passie veranderde. Als jong meisje trad ze op met de gitarist Mario Cortés, van wiens zus Carmen Cortés ze later les kreeg. Vanaf haar vijftiende vertrok ze steeds voor langere periodes naar Andalusië. Ze nam er les en ging er naar flamencofeesten en festivals om zo veel mogelijk flamenco te beleven. Ze verhuisde naar Madrid en leerde verder bij grootheden als El Guïto, Cristobal Reyes en Manolete, en trad ook op. In Sevilla danste ze bij de bekende Manolo Marín.

Jarenlang trad ze in binnen- en buitenland op, onder andere met de groep Chupendi. Als flamenco-percussioniste ging ze onder meer op tournee met de voorstellingen "La vida de Pablo" en "Mujeres de Hoy". Als danseres en percussioniste werkte ze in groepen als Muchachos (met gipsy-jazz invloeden) en Zyryab. Verder geeft ze lessen en workshops aan zowel beginnende als professionele dansers. Haar thuisbasis ligt tegenwoordig in de gemeente Meerssen in de buurt van Maastricht.

DOCENT GITAAR | MAASTRICHT

REZAR DOMÍNGUEZ

website: rezardominguez.com

Rezar Domínguez begon flamenco-gitaar te studeren in 1992 in Córdoba (Spanje). Hij studeerde bij Jerónimo Maya (Madrid), Paco Fernandez (Sevilla), Chicuelo (Barcelona) e.a. Rezar produceerde en schreef 4 boeken met dvd’s over Flamenco-gitaar die in Spanje veel media aandacht kregen! Hij deed een theatertournee met het Rosenberg trio waarvoor Rezar ook de muziek arrangeerde. Onlangs nam hij een cd op met flamenco gitaar legende Jerónimo Maya.

DOCENT GITAAR | VALKENBURG

JIM GORISSEN

website www.jimsguitarworld.nl

adres Onderstestraat 30, Houthem -St.Gerlach, Valkenburg a/d Geul
Click to edit table header

EINDHOVEN

DOCENTE DANS | EINDHOVEN | HELMOND

JESSICA ACHTEN

ESPACIO FLAMENCO ENCUENTROS

Veemgebouw Strijp -S, Torenallee 36, 

4e verdieping 'De Loods' Eindhoven

www.flamencoencuentros.com

Jessica Achten begon vroeg met dansen; eerst klassiek ballet en later (vanaf haar 9e jaar) flamenco / modern / jazz / hiphop, etc. Ze volgde o.a. een half jaar fulltime danslessen in verschillende stijlen In Portugal en Spanje om zich voor te bereiden op de audities. Vervolgens ronde ze in de periode 2007 – 2011 de docentenopleiding bij de Dansacademie ArtEZ in Arnhem af waarna ze 1,5 jaar in Sevilla woonde. Tegenwoordig geeft ze flamencodansles in Eindhoven in de Flamencostudio El Candil en in Helmond. (Tekst www.elflamenco.nl)


Jessica Achten en Tijn van der Sanden (zie hieronder) ontmoetten elkaar in Sevilla, Spanje, waar zij flamenco studeerden. Hij gitaar en zij dans. In juli 2013 kwamen zij terug in Nederland en begonnen ze met het geven van lessen, op te treden en startten ze hun duo 'Encuentros', het Spaanse woord voor ontmoetingen. 


>FOLDER<

DOCENT GITAAR | EINDHOVEN

TIJN VAN DER SANDEN

www.gitaarschooltijn.com  

gitaarlessen Flamenco, Klassiek, Pop en Jazz

Tijn van der Sanden, geboren in 1989, begon op 7-jarige leeftijd met gitaarlessen bij het CPJ in Eindhoven. In 2005 ging hij lessen volgen in het voorbereidend jaar aan het Conservatorium van Tilburg, olv Hein Sanderink. Ondanks de inspirerende lessen koos hij er toch voor om door te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de kans kreeg om in het tweede jaar Flamenco als minor te kiezen. Tijdens zijn studie in Amsterdam gaf hij 2 jaar les bij Muziekschool Ceres in Utrecht. In 2011 studeerde hij af aan het CVA en vervolgde zijn studie in Sevilla; Spanje. Bij de Fundación Christina Heeren. Lessen werden gegeven door Pedro Sierra, Nino de Pura, Eduardo Rebollar en Paco Cortes. Ook volgde hij masterclasses van Tino van der Sman, Manuel de la Luz en Antonio Rey.


Hij verzorgde de muziek voor een documentaire (in samenwerking met de Universiteit van Wageningen), begeleidde Brechtje Kat in haar promotie voor de show 'Vaarland', in 2013 begeleidde Tijn de lessen bij flamenco-dansschool 'El Candil' te Eindhoven. Hij speelde 5 jaar in het NJGO (Nederlands Jeugd Gitaar Orkest) en trad daarmee op in Nederland en Zwitserland.


Tijn van der Sanden en Jessica Achten (zie dansdocenten) ontmoetten elkaar in Sevilla, Spanje, waar zij flamenco studeerden. Hij gitaar en zij dans. In juli 2013 kwamen zij terug in Nederland en begonnen ze met het geven van lessen, op te treden en startten ze hun duo 'Encuentros', het Spaanse woord voor ontmoetingen..

DOCENTE DANS | EINDHOVEN

MARIA PENDERS

Estudio de Flamenco EL CANDIL

Engelsbergenstraat 4a 5616JC Eindhoven

www.flamencoelcandil.nl

https://www.facebook.com/estudiodeflamencoelcandil (bekijk facebook voor de maandelijkse lessen)

Danseres/Dansdocente Maria Penders begon al op jonge leeftijd met klassieke dans, waarna zij zich specialiseerde in flamencodans. In opeenvolgende jaren bekwaamde ze zich in deze gepassioneerde kunstvorm middels privélessen bij flamencocoryfeeën in Andalusië. Dansers en danseressen, waaronder Manolete, Guïto, Farruquito, Andrés Marín, Eva la Yerbabüena, Juana Amaya en Carmelilla Montoya, inspireerden haaf tot het ontwikkelen van een geheel individuele stijl. Verder heeft zij reeds 20 jaar haar eigen flamenco school in Eindhoven Estudio de Flamenco EL CANDIL. Buiten haar reguliere lessen geeft zij ook verschillende workshops op locatie. Zij treedt  op in binnen- en buitenland zowel met haar eigen flamencogezeldschap  Algo Así als  met andere formaties. Ook werkte zij in samen aan verschillende projecten  waaronder : Andromeda (Flamenco/modern), Gestura  (flamenco,beeldende kunst en moderne dans), Tierra de nadie  (Flamenco) en tatkar  (Flamenco/Kathak India).  

DOCENT GITAAR | EINDHOVEN

JEROEN MELKERT

Estudio de Flamenco EL CANDIL

Engelsbergenstraat 4a 5616JC Eindhoven

Website www.flamencoelcandil.nl

https://www.facebook.com/estudiodeflamencoelcandil

Jeroen Melkert is flamencogitarist en beeldhouwer. Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, studeerde hij Flamenco-gitaar in Madrid en Sevilla onder andere bij Juan Antonio Suarez, El Roque, Miguel Angel Cortes et Juan Requena. In Mei 2013 is zijn eerste CD ”Andromeda” verschenen. Hij werkt samen met verschillende gezelschappen zowel in het binnen- als buitenland zo ook met zijn eigen groep Flamenco Asi. Hij gaat nooit een experiment uit de weg. In 2015 o.a. te zien in de productie '(G)ruis'.

Click to edit table header

BELGIË

DOCENTE DANS | BELGIË

SANDIE GARCIA GONZALES

website: www.flamencogarcia.be

www.facebook.com/flamencogarcia

Dansschool Flamenco Garcia staat onder leiding van Sandie Garcia Gonzalez. Sandie begon al jong, op 8-jarige leeftijd, Español Classico of Ballet Flamenco te dansen, olv Victoria Rosalen, de pioneer van de (klassieke) Flamenco in België. Geprikkeld door de Flamenco Puro volgde zij (en volgt nog steeds) haar opleiding via nationale en internationale stages bij o.a. El Kuky, Bettina Castaño, Federico Ordoñez, Antonio Martinez, Patricia Guerrero en El Farruquito, één van de meest authentieke flamenco dansers uit de flamencowereld! In 2015 mocht Sandie, als één van de laureaten van STROOM, een intensieve en professionele dansstage volgen bij Adela en Rafael Campallo van de prestigieuze topdansschool Manuel Betanzos.  


Zie ook info over flamencokleding ontwerp en op maat gemaakt: 

Moda Flamenca-Cachela Judez, website: flamencogarcia.be/moda-flamenca


>FOLDER pag 1< >FOLDER pag 2< 


DOCENT PERCUSSIE | BELGIË

RAMÓN LEÓN MATÍAS

website: www.ramonleonmatias.be

De docent Ramón León Matías, geboren in Antwerpen en zoon van Andalusiërs (Cádiz), woont sinds 2004 in Roeselare (B). Sinds zijn achtste jaar is hij besmet met het flamenco virus. Geen enkele percussiegelegenheid laat hij voorbijgaan (plaatselijke stages in Jerez de la Frontera; muziekseminaries in o,a. Madrid en Sevilla; lessen van Bartolo de Cadíz en deelname aan verschillende festivals en zigeunerfeesten in Spanje). Aan diverse cd opnames heeft Ramón zijn medewerking verleend. Verder heeft Ramón in verschillende voorprogramma’s mogen spelen, bij flamencogitarist Tomatito (Deurne 2005) en flamenco- zangeres Niña Pastori (Brussel 2012). (Tekst elflamenco.nl)

DOCENTE DANS | MAASTRICHT | MAASMECHELEN

MARTA FLENDRIG

website docent Danshuis  Maasmechelen

website docent Kumulus Maastricht

Click to edit table header

GASTDOCENTEN - WORKSHOPS FLAMENCO LIMBURG
onderstaande gastdocenten gaven eerder les bij workshops van Flamenco Limburg.

2017

 

Conchita Boon | dans

Conchita (1999) begon met Flamenco dansen toen zij 6 jaar was. Inmiddels heeft zij les en masterclasses gehad van veel grote Flamenco dansers zoals: Sonia la Poveda, Rafaela Carrasco, Joaquin Grilo, Farruquito, Maria Juncal, Ursula López, Ana Morales, Alicia Marquez, Javier Latorre, Fuensanta la Moneta, Isabel Bayon, Eduardo Guerrero, Andrés Marín en anderen. 

Toen ze 10 jaar was, nodigde dansdocente Rafaela Carrasco haar uit om naar Spanje te komen. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje om bij haar lessen te volgen. Intussen maakt zij in Nederland haar eigen voorstellingen en choreo-grafieën in samenwerking met verschillende artiesten. Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.

Yota Baron | zang

Yota Baron is geboren in Serres in Noord-Griekenland, waar ze al vroeg in aanraking kwam met traditionele Griekse muziek, gemaakt door een groot deel van haar familie straatmuzikanten. Ze groeide op in een instituut voor kinderen waar zij in aanraking kwam met de Byzantijnse muziek. Ze raakte geïnteresseerd in de flamencodans en bezocht meerdere cursussen en workshop in Griekenland en Spanje bij o.a. Israel Galván en Rosario Toledo. Ze begon met flamencozang om de wisselwerking tussen zang, muziek en dans beter te begrijpen. Ze bezocht daarvoor workshops in Jerez de la Frontera met zangers als Jose Arvillo en in Sevilla met Rafael de Utrera. Zelf geeft zij nu workshop op het gebied van flamenco theorie, techniek en zang en schrijft haar eigen teksten. Ze werkt tevens samen met meerdere flamencogroepen in Griekenland, Turkije en Duistland en werkt samen met bekende flamencoartiesten in Griekenland en daarbuiten. Daarnaast heeft zij het flamencokoor “Los Gatos Negros” in Athene opgericht en sinds 2010 organiseert zij de Kerst flamenco Fiesta “Zambomba” om geld in te zamelen voor kinderinstituties. Zij is moeder van Charalambos die haar bron van inspiratie is en blijft. Tegenwoordig woont Yota in Nederland

2016

Tijn van der Sanden | gitaar 

  www.gitaarschooltijn.com

Tijn van der Sanden begon op 7-jarige leeftijd met gitaarles bij Frank Bogers in Eindhoven (CPJ). In 2005 ging hij lessen volgen in het voorbereidend jaar aan het Conservatorium van Tilburg, olv Hein Sanderink. Vervolgens zette hij zijn studie door en ging naar het Conservatorium van Amsterdam, waar er een kans was om in het tweede jaar Flamenco als minor te kiezen. Hij kreeg hoofdvak-lessen van Lydia Kennedy en flamencogitaar-lessen van Eric Vaarzon Morel. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses van Fabio Zanon, David Russel, Enno Voorhorst, Peter Constant en Lex Eisenhardt. Sinds 2015 is Tijn begonnen met zijn eigen muziekschool in Eindhoven: GitaarschoolTijn

Jeronimo Utrilla | palmas 

  www.flamencopalmas.com

Jeronimo Utrilla Almagro (geboren 1974) begon midden jaren 90 in Jaen en in Granada flamencogitaar te studeren. In 1999 vertrok hij naar Sevilla om gitaarlessen te nemen bij Nifio de Pura en Martin Chico.In 2000 vervolgde hij zijn studie in Jerez de la Frontera o.a. bij docenten als El Carbonero, Diego Amaya, Parilla de Jerez en Pascual de Lorca. In Jerez begeleidde hij tussen 2001 en 2007 lessen van dansdocenten ‘Chiqui de Jerez’ en ‘Manuela Carpio’ en hij speelde in diverse peñas flamencas in Jerez, San Fernando, Ronda, etc.  


Jeronimo gaf vele cursussen palmas, gitaar en cajón. Daarnaast trad hij ook in andere Europese landen op, samen met Pascual de Lorca en als begeleider van Jesus Mendez. 

In 2007 keerde hij terug naar Sevilla waar hij zich volledig heeft toegelegd op palmas. Hij geeft  wekelijks palmas-lessen in de Peña Flamenca Pie de Plomo. Daarnaast is hij muziekdocent aan het Institute Almunia in Jerez de la Frontera en treedt hij op met bekende artiesten, zoals Belen Maya,Capullo de Jerez  en Diego Amaya

2015

Federico Ordonez | dans 

www.federico-ordonez.com/

Federico Ordoñez raakte in zijn geboorteplaats Brussel bevangen door het flamencovirus, maar het was in Sevilla dat hij de fijne kneepjes van het vak leerde van onder anderen Manuel Betanzos en Manuel Latorre. Opvallend aan deze jonge danser is zijn spirituele benadering van de flamenco. Zo onderzoekt hij in zijn nieuwe voorstelling Ambos Lados (Beide Zijden) de verwarring die ontstaat wanneer de mens wordt geconfronteerd met het onbekende: onzekerheden, het einde van een liefdesrelatie, de dood. Deze diepgang, tot uiting gebracht met een feilloze techniek en een krachtige dansstijl, maakt Ordoñez tot een bijzondere danser.

Edsart Udo de Haes | gitaar 

www.edsartudodehaes.nl

Edsart is een opvallende flamencogitarist werkzaam in Nederland, Spanje en daarbuiten. Zijn composities hebben een eigen taal met een rijk idioom. Muziek waarin hij de elementen van zijn klassieke conservatoriumopleiding gebruikt die in het brede flamenco universum passen. Zijn gitaarspel wordt in Spanje geprezen om de prachtig klinkende sferen die als de kou van het noorden tot diep in je botten door dringen. De Nederlander wordt daar omgeschreven als de geboorte van een nieuwe flamenco die een vloed aan tongen zal los maken, een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen.

Adi Movdat / La Piconera | dans 

adilapiconera.wordpress.com

Adi Movdat, geboren in Tel Aviv, Israël, zette op jonge leeftijd haar eerste stappen in de wereld van de dans. Pas jaren later maakte ze kennis met flamencodans in haar eigen geboorteplaats. Om zich hierin verder te ontwikkelen besloot ze in 2006 naar Sevilla te verhuizen waar ze nu nog steeds woont. Hier kon zij alle details van de flamencokunst in zich opnemen. Ze tradt op met grote meesters waaronder; Adela en Rafael Campallo, Farruquito, Andrés Peña, Pilar Ogalla, Manuel Betanzos of Juana Amaya en vele anderen.


Sinds 2009 treedt zij nu nog steeds regelmatig op in peñas, tablaos en vele podia zowel in Sevilla als in het buitenland. Zij neemt deel aan concoursen en geeft cursussen in verschillende landen in Europa en Israël. In het begin van 2013 ging haar eerste voorstelling "Reflection" in première, in het danscentrum en theater "Suzanne Dallal", in Tel Aviv. In Datzelfde jaar werd zij geselecteerd om deel te nemen aan “el ciclo Peñas de Guardia” in Sevilla. Momenteel verfijnt en perfectioneert zij haar kennis en vaardigheden van de kunst in het algemeen en in het bijzonder van de flamencodans.

Docent en choreograaf Eduardo Guerrero González (Cadiz, 1983) heeft zijn opleiding gevolgd bij Carmen Guerrero in Cadiz. Daarna studeerde hij bij bekende flamenco-artiesten. Vanaf 2002 werkt hij samen met diverse flamencodansers en gezelschappen en ontwikkelt Eduardo zijn eigen stijl. In 2013 wint hij de prestigieuze flamencodans-prijs ‘Desplante’. Momenteel is hij in meerdere theaters wereldwijd te zien met het programma 'Retorno'.

Cristina Hall | dans 

www.cristinahallflamenco.com

Geboren en getogen in San Francisco, U.S.A.begon Cristina Hall haar artistieke opleiding als danseres op haar zestiende. In 2001 verhuisde ze naar Sevilla waar zij o.a. studeerde bij beroemde flamenco-dansers als Eva Yerbabuena, Andrés Marín, Israel Galván, Antonio Canales. Zij deelde het podium met gerenommeerde artiesten als Domingo Ortega, Pastora Galván, Andrés Peña en Rafael Amargo.


Cristina’s grote uitdaging ligt in het uitvoeren en onderwijzen van de flamenco. Niet alleen in Spanje maar wereldwijd: Frankrijk, Italië, Canada, Duitsland, Ierland, de Verenigde Staten, en nu ook in Nederland.

2014

Ramón León Matías | cajón en palmas 

www.ramonleonmatias.be

De docent Ramón León Matías, geboren in Antwerpen en zoon van Andalusiërs (Cádiz), woont sinds 2004 in Roeselare (B). Sinds zijn achtste jaar liet hij geen enkele percussiegelegenheid voorbijgaan zoals plaatselijke stages in Jerez de la Frontera; muziekseminaries in o,a. Madrid en Sevilla; lessen van Bartolo de Cadíz en deelname aan verschillende festivals en zigeuner-feesten in Spanje.


Ramón heeft een aangeboren gevoel voor ritme en zijn passie heeft hem gedreven tot het intensief benaderen van de verschillende ´palos´ (muziekstijlen) in de tak van de pure flamenco. Ook andere muziekgenres zoals pop, rock, salsa, jazz en reggae zijn hem niet vreemd. Hij heeft reeds de eer gehad om naast flamencogitaristen, ook zangers en dansers te begeleiden. Bekende namen zijn Gerardo Núñez, Miguel Poveda, Amparo Cortés en Javier Latorre. Daarnaast heeft hij al veel projecten weten te realiseren: Sfinx Festival (Javier la Torre), Juana la loca (Eva Moreno), Tablao Flamenco Al-Andalus Alicante (Spanje), Tablao Flamenco ‘El Cordobés’ (Spanje). 


Aan diverse cd opnames heeft Ramón zijn medewerking verleend. Verder heeft Ramón in verschillende voorprogramma’s gespeeld, bij flamencogitarist Tomatito (Deurne 2005) en flamenco- zangeres Niña Pastori (Brussel 2012).

Patricia Guerrero (geboren in 1990 uit een rasechte Flamencofamilie in de wijk Albayzin te Granada) is op 3-jarige leeftijd gaan dansen. Ze geeft op haar achtste haar allereerste optreden op het podium van “Peña de la Plateria” in Albayzin. Op 22-jarige leeftijd neemt Patricia deel aan de “Bienal de Flamenco de Sevilla” (2012) en ontvangt daar als jongste danseres de prestieuze prijs “Giraldillo”.Inmiddels heeft ze diverse andere producties op haar naam staan en toert ze wereldwijd met 'Catedral'.

Rezar Domingez | gitaar 

 website: rezardominguez.com

zie info bovenaan de pagina

 
 
Saïdjah Galo | dans
Info: www.saidjah-bailaora.com

Saïdjah Galo.

Saïdjah “La Zambra” Galo (Italië) raakte al vroeg vertrouwd met flamenco. Na haar middelbare school trekt Saïdjah naar Sevilla. Haar specialisatie wordt flamencodans met attributen w.o. de bata de cola (staartjurk) en de sombrero (hoed). Gefilmd door Marie Jo Lafontaine ‘Dance the world’(2008) en schrijft i.s.m. Huib Billiet Adriaansen het boek ‘Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers’ (2011). Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie. José Ligero | zang
Info: www.la-barraca.be/aligero.htm

José Ligero

De, in België wonende, zanger José Ligero is in Sevilla geboren. Leerde reeds als kind van zijn vader en andere meesters uit de zigeunerwijk van Triana de cante flamenco in zijn pure vo rm. Met zijn zuivere en licht schorre stem blinkt hij uit in de cante jondo als ook in de meer populaire stijlen als bularias en rumbas. 


Alexander Gavilán | gitaar
Info: www.la-barraca.be/aalexgav.htm

Alexander Gavilán
Flamencogitarist Alexander Gavilán is sinds 2005 docent Flamencogitaar – Codarts Rotterdam. Hij verbindt de traditionele techniek met moderne, vaak eigen composities. Zijn spel is intens en virtuoos als solist maar ook als dans- en zangbegeleider. Hij studeerde bij Codarts Rotterdam o.a. bij Paco Peña en volgde lessen en masterclasses bij gerenomeerde flamencogitaristen zoals Manolo Franco.

Lolo Rául | dans 

www.loloraul.jimdo.com

Lolo Raúl is sinds 1992 een professionele flamencodanser. Niet alleen in Spanje, maar ook in Portugal en in de Benelux heeft hij gewerkt met diverse gezelschappen. Hij heeft o.a gedanst bij het ‘Ballett Clásico Español y Flamenco de Manuel Nuñez’, als gastdanser bij het ‘Ballett Español’, en als solist bij het ‘Ballet Español Amor Brujo’ onder leiding van Viviana Avila. Naast flamenco heeft Lolo zich ook gespecialiseerd in ‘Clásico Español’ (Klassieke Spaanse dans) en ‘Jota’ (Spaanse traditionele dans uit Noord-Spanje, de streek Arágon en Mallorca). Als dansleraar heeft Lolo tot medio 1999 in verschillende steden in Duitsland gewerkt. Naast flamenco geeft Lolo ook les in Clásico Español. In zijn choreografieën verwerkt hij verschillende flamenco-attributen, zoals de ‘castañuelas’ (castagnetten), ‘abanico’ (waaier), ‘mantón’ (grote omslagdoek) en ‘bastón’ (wandel)stok).

2013

Jeroen Melkert | gitaar

Maria la Serrana

El Falu de Cadiz | zang

José Adame Sánchez | gitaar

Mascha Meijman | dans
www.masflamenco.nl

Als danseres en dansdocent heeft Mascha jarenlange ervaring met de voor flamenco typerende dynamiek tussen zang, dans en gitaar. Dit alles bundelt ze in haar inspirerende flamencolessen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Meer over flamencolessen.