Click here to edit subtitle

.

evenementen | facebookpagina FlamencoLimburg

 

Staat bij onderstaande evenementen FL KORTINGCODE vermeldt dan kunnen nieuwsbrieflezers van Flamenco Limburg met korting naar een voorstelling. Ontvang onze nieuwsbrief en de kortingcode door te mailen naar [email protected]

Vrije geluiden NPO 3 februari 2019
klik op de foto om de aflevering te bekijken

< klik op het vignet naar de festival-info
FLAMENCO
BIËNNALE 2019

NEDERLAND
MAASTRCHTANWTWERPEN / EINDHOVEN |  FLAMENCO BIËNNALE NEDERLAND 2019
1 en 2 FEBRUARI 2019 | Dani de Morón met flamencodanseres Patricia Guerrero

Voorstelling 2 februari 2019 Eindhoven Muziekgebouw

Lezing Carlos van Tongeren

El toque, de traditie van de flamencogitaar en de manieren waarop Dani de Morón die traditie heeft weten te vernieuwen wordt in deze lezing geïllustreerd door Carlos van Tongeren, docent Spaanse Cultuur en Letterkunde aan de Universiteit van Manchester én flamencogitarist. 

De lezing zal plaatsvinden voorafgaande het concert.


Randprogrammering

Flamencoschool Encuentros uit Eindhoven verwelkomt de bezoekers in de grote foyer door middel van dans. Na afloop van het concert speelt flamencogitarist Tijn van der Sander de bezoekers de laatste noten toe.

Met zijn extreme vingervlugheid en uitmuntende beheersing van de traditionele alzapúa-techniek - het spelen van de baslijn op de lage snaren met de duim - is de Spaanse Dani de Morón misschien wel de beste flamencogitarist van nu. Niet voor niets wordt hij vergeleken met de legendarische Vicente Amigo. 

In Eindhoven treedt De Morón aan met een fantastische all star-band. Drie zangers, twee percussionisten (klappers) en dé flamencodanseres van dit moment: de jonge Patricia Guerrero, bekend om haar gepassioneerde en energieke performances. Samen met dit fantastische ensemble laat De Morón zien dat de flamencotraditie nog heel lang vooruit kan.

Voorstelling 1 februari 2019 Antwerpen Roma

Credits 

Dani de Morón (Gitaar)  

Jesís Méndez (Zang)

Antonio Reyes (Zang)

Duquende (Zang)

Antonio & Manuel Montes Saavedra 'Los Mellis' (Palmas)

Patricia Guerrero (Dans)

Vrije geluiden NPO 

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

MAASTRICHT | FLAMENCO BIËNNALE NEDERLAND 2019
27 JANUARI 2019 | Patricia Guerrero - Distopía - in Theater a/h Vrijthof

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE


Als lezer van de nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg kun je met een korting naar deze voorstelling. Interresse? Stuur een mail naar [email protected] en je ontvangt onze Nieuwsbrief inclusief de kortingcode.

Patricia Guerrero
Distopía
> Theater aan het Vrijthof Maastricht <
Papyruszaal 20.00u
19.00u. Inleiding
Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht

Nederlandse première 
‘Dancer in Focus’ van de Flamenco Biënnale 2019, Patricia Guerrero (1990) is dé grote flamencoster in wording. Na haar glansrol in D. Quixote van Andrés Marín (de opening van ons festival), bewijst de danseres uit Granada zich met Distopía haar tweede solovoorstelling als een van de meest talentvolle en originele dansmakers van haar generatie op zoek naar een nieuwe flamencodanstaal. Guerrero’s lichaam sprankelt van flamenco, ze tekent er de meest fantastische geometrische figuren mee. Speels, lichtvoetig, maar met een super power in haar voeten. Dit lichaam vol ritme komt tot uitbarsting in Distopía, een verhaal over vrouwelijke kracht en kwetsbaarheid in een maatschappij die zich ideaal waant. De Nederlandse filosoof Hans Achterhuis schreef 'De utopie verandert in een dystrofie als mensen geraakt worden in hun intieme wezen: verliefdheid, angst, woede.'Patricia Guerrero speelt en danst deze emoties uit tussen droom en werkelijkheid, waarheid en waanzin in een pulserende flamencosoundscape. Energiek en met een lichte knipoog naar Pina Bausch. ‘Een toneelbeest, een danseres met bovennatuurlijke kracht en uitstraling’, schreef de Spaanse pers. Patricia Guerrero: A Star is Born.

Dans, artistieke leiding, choreografie - Patricia Guerrero
Muzikale leiding en flamencogitaar - Dani de Morón
Basgitaar, contrabas - José Manuel Posada “Popo”
Percussie - Agustín Diassera
Flamencozang - Sergio “El Colorao”  
Klassieke zang, actrice - Alicia Naranjo
Dans - Ángel Fariña
Dans, acteur - Rodrigo García Castillo

KUMULUS MAASTRICHT

N.a.v. de voorstelling 'Distopía' van Patricia Guerrero organiseert Kumulus flamenco-dans-docente Marta Flendrich op 26 & 27 januari 2019 in Maastricht workshops met Paco Mora en prestaties van Patricia Guerrero.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
10 NOVEMBER 2018 | Labryénco met Conchita Boon in Parkstad Theater

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE


Als lezer van de nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg kun je met een korting van 25% naar de voorstelling Labryénco, dat is €4,38 per kaartje! De ticketprijs wordt € 13,12 voor een kaartje op de 1e  rang (normaal €17,50) Wil je de kortingscode, als lezer van de Nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg, ontvangen? 

Mail naar [email protected]

Parkstad Limburg Theaters
Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen
zaterdag 10 november 2018 van 20:30 - 23:30

Passie voor flamenco

Voor Labryénco heeft gitarist Alain Labrie de beste muzikanten om zich heen verzameld. Live brengt dit gezelschap een spetterende show van flamencogitaar, groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool, krachtige, passievolle zang en wervelende dans.

Labryénco is de flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie. Labrie mixt al jaren succesvol flamenco en pop- en wereldmuziek met o.a. Les Charmeurs, Luzazul en da Gaia, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco-roots. De muziek is een overweldigende mix waarin naast moderne flamenco ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te horen zijn.

Goede recensies
Labryénco’s eerste cd Calle Ventana werd unaniem lovend ontvangen. De onlangs uitgebrachte tweede cd La Penúltima kreeg als ‘slechtste’ een viersterrenrecensie en zelfs meerdere keren vijf sterren van onder andere De Bassist en Musicmaker. Live brengt dit gezelschap een wervelende en spetterende muzikale show, waarin het publiek wordt meegesleept in hun passie voor flamenco.

Musici
Alain Labrie (zang/composities)
Franklin Heijligers (fretloze bas)
Antal Steixner (percussion)
Jaro Stulrajter (viool)
Pablo Martinez of Falu de Cadiz (zang)
Conchita Boon (dans)

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

KERKRADE
1 NOVEMBER 2018
| Los hombros de Hércules

 

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE 


Als lezer van de nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg kun je naar de voorstelling 'Los Hombros de Hércules' met een ‘vroegboekkorting’ die geldig blijft geldig tot maandag 15 oktober 2018. 


De ticketprijs wordt € 20,00 voor Sterrang (normaal €30,00), 1e  rang (normaal €26,00) en 2e rang (normaal €22,00) .De 3e rang kost standaard € 19,50. 


Wil je de kortingscode, als lezer van de Nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg, ontvangen? 

Mail naar [email protected]

Los Hombros de Hércules


Intense flamenco uit Sevilla, in de voetsporen van de grote meesters.Danseres Maria ‘La Serrana’ leerde dansen van vele grote meesters, maar heeft haar stempel te danken aan zigeunerkoning Farruquito, bij wie ze jarenlang studeerde. Om de pure flamenco te kunnen leren en om mee te kunnen dansen op het hoogste niveau van Sevilla, daalde ze af tot in de krochten van haar ziel. Ze trof grote obstakels op haar pad. Door die te overwinnen danst ze nu puur, intens, vinnig en sensueel.

Een ode
Hombros de Hércules (de schouders van Hércules) is zowel een ode aan de meesters die Maria ‘La Serrana’ inspireerden, als aan de briljante artiesten die ze bij zich heeft. Zangers Juan José Amador en Pepe de Pura zijn zwaargewichten in de flamenco zang. Gitarist Luis Amador, de spil van het gezelschap, speelt in de krachtige, ritmische stijl van zijn familie. En als speciale gast neemt Maria de spectaculaire zigeunerdanser Antonio Moreno ‘Polito’, een telg uit de beroemde Farruco-familie, én uit onze eigen regio danseres Marta Flendig mee.

Juan José Amador: zang
Pepe de Pura: zang
Luis Amador: gitaar 
María ‘la Serrana’: dans
Antonio Moreno Polito: special guest dans
Marta Flendig: special guest dansEINDHOVEN

28 OKTOBER 2018 | Opening dansstudio Espacio Flamenco Encuentros

Opening dansstudio Espacio Flamenco Encuentros. Deze bevindt zich op de vierde verdieping van het oude philipspand, het Veemgebouw. Strijp-S Eindhoven.
Een ispirerende multifunctionele dansruimte van Jessica Achten met 
een aparte ruimte voor (flamenco) gitaarlessen van Tijn van der Sanden.
 

Neem een kijkje op de website: casaflamenca.de
EINDHOVEN
8 en 9 SEPTEMBER 2018 | Workshop én presentatie

In het weekend van & en 9 september 2018 organiseren Jessica Achten en Tijn van der Sanden de  workshops 'Comunicación Flamenca' bij Espacio Flamenco Encuentros in Eindhoven. 


Eigen, unieke en dynamische methode waarin de verschillende codes van cante, toque, en baile in de praktijk worden gebracht. De workshops worden gegeven door Patricia Lozano Cañizares en Rosi Navarro die dat weekend speciaal over zijn komen vliegen uit Spanje. 

Het zijn super interessante en leerzame workshops en zeker de moeite waard! 


Zie hier een filmpje van hun lessen:

Comunicación Flamenca


Locatie

T56, Tarwelaan 56, 565632 KG, Eindhoven


Inschrijving

Mail naar [email protected]

Wanneer

Zaterdag 8 september 2018

09.30 - 12.00 Tangos

12.30 - 18.00 Alegrias deel 1 & 2 (incl. pauze)


Zondag 9 september 2018

12.00 - 14.30 Bulerias

16.00 - 17.00 Presentatie (in de Rozenknop)

Informatie over de workshop via deze >link <<

Locatie Danshuis Volmolen,
Volmolenstraat 11 Maaseik Opoeteren (België)

* APART EVENT * FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

VALKENBURG
28 JULI 2018 | NOCHE DE FLAMENCO | met workshops door Conchita: dans en El Periquin: gitaar

Na 2 succesvolle edities in 2016 en 2017 organiseert Ap Art Events op Zaterdag 28 juli 2018 de derde editie van de jaarlijkse Noche de Flamenco in het Openluchttheater Valkenburg. Op het programma staan optredens van het John Filmore Quartet met zanger Falu de Cadiz en danseres Jorinde Cielen en Grupo el Periquin met danseres Conchita. In het voorprogramma speelt Flamencosa.

Binnenkort start de voorverkoop via de ticketservice van het Openluchttheater Valkenburg. Tickets kosten € 22,50 (incl. servicekosten). Vroegboektickets (max 150) kosten € 17,50 (incl. servicekosten). Kaarten kunt u bestellen via deze > link <

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE.

Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je met korting naar de voorstelling. 
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code ter waarde van 4 euro.

Stichting Flamenco Limburg organiseert in aansluiting op deze voorstelling dansworkshops, voor beginners maar ook voor de meer gevorderden, door Conchita Boon en gitaarworkshops of privé-les door de flamencogitarist El Periquin. Download hieronder de folder! Heb je interesse mail [email protected] en geef aan welke workshop of prive-les je wilt volgen, je aantal jaren ervaring en je telefoonnummer.

DANS-WORKSHOP CONCHITA

klik hierboven op de folder

GITAAR-WORKSHOP EL PERIQUIN

klik hierboven op de folder

NOCHE DE FLAMENCO | de artiesten

^ El Periquin / v danseres Romina Toroz

John Fillmore Quartet

Flamencosa

EL PERIQUIN: gitaar
ROMINA TOROZ: dans
FRANKLIN HEIJLIGERS: fretloze bas
FALU DE CADIZ: zang
RODRIGO CORDEIROL: percussion

Grupo El Periquin
El Periquin heeft 5 zeer goed ontvangen cd's op zijn naam staan en tourt al 25 jaar langs gerenomeerde theaters in o.a. Spanje, Noord Amerika, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Finland, Portugal en Marokko. Hij werkte o.a. samen met Carmen Cortes, Ana Fargas, Sabu Porrina, Yeye de Cadiz en Yelsey Heredia. Ook wordt hij veel gevraagd vanuit de jazz-scene en deelde hij het podium met o.a. het Rosenberg Trio, Laura Figi, Cor Bakker, Martin Verdonk, de Gypsy Boys en Izaline Calister.
El Periquin werkt al jaren samen met danseres Romina Toroz met wie hij komende weken door heel het land te zien zal zijn.

JOHN FILLMORE (Engeland): flamenco gitaar
NAUSAD KIAMOUDDIN (Suriname): percussie
JOLINDE CIELEN: dans
FRANKLIN HEILIJGERS (Nederland): fretloze basgitaar
FALU DE CÁDIZ (Spanje): zang en palmas
PAUL WEILING (Nederland) – saxofoon

John Fillmore Quartet
Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen. Danseres Jolinde Cielen gooit nog een schep kolen op dit toch al gepassioneerd brandend vuur.

MONIQUE PEELEN: dans

ANNEMIEK KUSTERS: gitaar en zang

Flamencosa
De aangrijpende flamenco-muziek en de diepe achtergonden van deze cultuur leerden haar luisteren naar de stem van de ziel. Haar stem leerde zingen en sindsdien klopt haar hart mee in het compas van de Flamenco.

WEERT
24 JUNI 2018 | WERELDS WEERT

Werelds Weert 2018


Tijdens de koopzondag van 24 juni 2018 is het centrum van Weert onderverdeeld in verschillende landen, Italië, Verenigd Koninkrijk, Mexico, USA, Frankrijk, Nederand en natuurlijk mag Spanje hierbij niet ontbreken.


Stichting Flamenco Limburg geeft een aantal demonstraties in de Muntpromenade.


Toegang: gratis

De Koopzondag is van 13.00-17.00u.

Link Werelds Weert < zowel een impressie in foto als video


MAASEIK OPOETEREN
22 JUNI 2018 | Flamencovoorstelling Mujer Klórica  

Locatie Danshuis Volmolen,
Volmolenstraat 11 Maaseik Opoeteren
Tijd 21.00u - 22.30u
Ticket: € 20 - met gratis welkomdrankje

Alicia Carrasco en José Manuel Léon, beiden afkomstig van de provincie Cádiz, brengen een flamenco-ode aan de vrouw. Alicia Carrasco brengt met haar doorleefde stem en haar vrije benadering van het genre de pure flamenco tot leven. Ze won verschillende prijzen en werkte samen met grote namen zoals Carmen Linares, Ginesa Ortega en Isabel Pantoja. José Manuel Léon begon op dertienjarige leeftijd gitaar te spelen met zijn vader Salvador Andrades. Zijn eerste album (2006) scheerde hoge toppen op menig festival en er volgden heel wat boeiende samenwerkingen. Zowel kopstukken uit de flamenco puro als uitstapjes naar de jazz en de experimentele elektronische muziek passeerden de revue.

Sinds 2014 werken ze samen aan Mujer_Klórica, een project waarin verscheidenheid, gelijkheid en vrouwenrechten centraal staan. Ze vonden inspiratie in diverse muzikale tradities en genres, met flamenco als rode draad. De voorstelling reisde al doorheen Europa en Marokko. Dit weekend landt ze in het Oeterdal.MAASTRICHT
9 EN 10 JUNI 2018 | Kumulus Flamenco weekend (klik op de folder)HERSTAL
25 T/M 27 MEI 2018 | Feria Espanola Herstal

De eerste Feria Española Herstal-sets |Jean Jaurès

Het is een weekend in de kleuren van het Spanje dat on-site Jean Jaurès de vzw Grupo Alegria biedt, bekend in Herstal en gekozen te organiseren onze eerste ‘Feria Española’.

Op de site worden twee ruimten klaargemaakt; een aandeel in een tent, waar gedurende drie dagen uitvoeringen zijn van groepen folk, muziek, dans (met een speciale aandacht voor flamenco). En aan de andere kant een gezandstraalde vloer waar het Andalusische paard presentaties houdt.

Een grote en mooie show met lekkere Spaanse gerechten in een gastronomisch dorp.

Tijden

Op vrijdag 25 mei van de late namiddag tot middernacht,

Op zaterdag 26 mei van 12.00u tot middernacht

Op zondag 27 mei van 12.00u. tot 21.00u. 

Toegang: gratisDUSSELDORF
19 MEI 2018 |  Diego el Cigala | Tonhalle Düsseldorf

PIANO Y VOZ

DIEGO EL CIGALA - zang
JAIME CALABUCH JUTIMUS - piano

In hun huidige programma "Piano y Voz" beginnen Diego 'el Cigala' en Jaime Calabuch 'Jumitus' aan een reis door de wereld van Bolero's en Latijns-Amerikaanse en Spaanse ballades, die Diego El Cigala door zijn persoonlijke interpretaties een geheel eigen karakter geeft. Maar hij doet veel meer: hij haalt de liederen uit hun gewoonlijke context en neemt ze mee in zijn wereld. Een wereld van emoties, pijn en passie, verdriet en liefde. Zijn stem laat de nummers in een geheel nieuw licht verschijnen en hoewel je dacht dat je ze kende, is het alsof je ze voor het eerst hoort...ANTWERPEN (B)
17 MEI 2018 mi verdad flamenca | Esteban Murillo y Marisol Valderrama

.

info > Locatie De ROMA <
Tijdstip: 20.00u. / Toegang: € 16,00

ESTEBAN MURILLO - zang

MARISOL VALDERRAMA - dans

ANTHONY CARRUBA 'EL CARRU' - gitaar

SILVANO MACALUSO - piano

GIACOMO ARONICA - bas en accordeonMAASEIK OPOETEREN
29 APRIL 2018 | VOLMOLEN | Een nieuwe plek geopend waar de flamenco-cultuur centraal staat.  

Op 29 April 2018 werd in de Volmolenstraat 11 te Maaseik (Opoeteren) het Danshuis Volmolen feestelijk geopend.
Het is een prachtige nieuwe ontmoetingsplek voor de liefhebber van de flamenco-cultuur. Er is een dansstudio met tapasbar waar regelmatig workshops en voorstellingen zullen worden georganiseerd.

> Klik hier naar alle actuele info over workshops en voorstellingen in de Volmolen < SITTARD
4 APRIL 2018 | (G)ruis | Selene Anneroza Driessen (onder voorbehoud)

Dans en choreografie
Selene Anneroza Driessen is de kleindochter van een mijnwerker, zoals veel mensen in Limburg. Het bikkelharde werk in de mijnen is in deze voorstelling haar inspiratie. Door haar achtergrond in moderne dans kan ze deze flamencovoorstelling op een hedendaagse manier overbrengen aan het publiek.


Zang

Erminia Fernandez Cordoba heeft een zeer bijzondere stem waarmee ze al veel mensen heeft weten te raken. Helder en krachtig brengt zij de flamenco over aan het publiek. Voor deze voorstelling gaat Erminia op zoek naar flamencoliederen uit de mijnen.


Percussie

Udo Demandt is een enorm getalenteerde percussionist die zich zeer breed heeft ontwikkeld binnen de muziekwereld. Subtiel, swingend en haarscherp is zijn percussiespel dat niemand onberoerd zal laten.


Gitaar en decor
Jeroen Melkert is een flamencogitarist met de bijzondere gave om aan zijn muziek een beeldende kwaliteit mee te geven. Misschien komt dit wel omdat hij naast gitarist ook nog eens beeldhouwer is. Voor (G)ruis maakte hij het decor en de composities waarin hij het geluid uit de mijnen verwerkt.

Dans en muziek rondom het leven in de mijnen.

(G)ruis is een muziek- en dansvoorstelling die door middel van muziek, tekst, dans (flamenco, moderne dans) en geluidsfragmenten uit de mijnen het fysieke werk maar vooral ook de emotie van de ondergrondse arbeid tot uiting brengt.

Flamenco en de mijnen
Flamenco en de mijnen hebben meer met elkaar gemeen dan we denken. Niet alleen Limburg kent een geschiedenis in de mijnen, ook in het zuiden van Spanje was er mijnbouw. Bepaalde vormen van Flamencozang hebben als thema het harde werken in de mijn. Ook kwamen er in de jaren ’50 Spanjaarden naar Nederland en België om in de mijn te werken. Dansend en zingend kwamen ze op station Maastricht aan, niet wetende wat hen te wachten stond onder de grond. Hier in Limburg is het inmiddels historie, in veel landen in de wereld is het nog altijd dagelijkse routine om af te dalen in het duister. Wat betekent het zware werk in het donker, diep onder de grond, met overal gruis en stof, en altijd de angst voor instortende gangen eigenlijk voor een mens? Elke dag dezelfde handelingen, herhaling, herhaling… en nog meer herhaling. Steeds opnieuw. Net zolang totdat de ene beweging overvloeit in de volgende.


Wat rest is (G)ruis

Nu is het stil. Wat rest is slechts (G)ruis. Een voorstelling over de duistere gangen, het licht boven aan de schacht en herhaling. (Gruis) is een hedendaagse vertelling over het werk in de mijn en de behoefte het rauwe leven onder de grond om te vormen en te uiten in dans en muziek, om zo de pijn te verlichten en het leven te vieren. (G)ruis is een dans- en muziekvoorstelling voor liefhebbers van zowel flamenco als moderne dans.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

MAASTRICHT
11 MAART 2018 | Gitaarduo Elias / Cordas | Schuberts gitaren en Spaans vuur 

Locatie en info > Lutherse Kerk Maastricht <

Laat u meevoeren door Schuberts allerlaatste pianosonate, en nu gespeeld op twee bijzondere 19e eeuwse gitaren.


Dat Schubert bij leven meerdere gitaren bezat en bespeelde is lang onderbelicht gebleven; met Cordas’ bewerking zijn Schubert en de gitaar hopelijk voorgoed met elkaar verbonden. Een eeuw later componeerde Manuel de Falla, Catalaan in Andaluzië, El amor brujo als een flamenco-divertimento met zang en dans. Rossini was weliswaar Italiaan, maar De Barbier speelt zich wel degelijk af in Sevilla.


Afwijkende tijd: 15.30u.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,80 naar de voorstelling (normaal €16,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code

APART EVENT

HEERLEN
24 FEBRUARI 2018 | Flamenco Night - John Filmore Quartet met Falu de Cadíz en Paul Welling

Falu de Cadíz

SIN FRONTERAS 

FALU DE CÁDIZ (Spanje) - zang en palmas
PAUL WEILING (Nederland) - saxofoon 
JOHN FILLMORE (Engeland) - flamenco gitaar

NAUSAD KIAMOUDDIN (Suriname) - percussie

FRANKLIN HEILIJGERS (Nederland) - fretloze basgitaar 


Een voorstelling van Het John Fillmore Trio in samenwerking met Falu de Cádiz en Paul Welling..
Deze muzikanten, afkomstig uit 4 verschillende landen, delen hun passie voor de flamenco. Zij laten horen, zien en voelen dat flamenco geen grenzen kent!


Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen!


Entree: € 13 / 11 (via reservering of de ticketservice van het Cultuurhuis Heerlen) 
Reserveren: [email protected]
(o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten)ANTWERPEN (B)
2, 3, 4 FEBRUARI 2018 | Flamencofestival Amberes 2018

Peña Al Andalus organiseert op 2, 3 en 4 februari

‘Flamenco Festival Amberes 2018’ met de grote artiesten Andres Peña uit Jerez de la Frontera en Pilar Ogalla uit Cadiz. Samen staan zij op het toneel en brengen ze het ongelooflijke flamencospektakel “Sal de Cadiz y vinos de Jerez”. Deze voorstelling zal doorgaan op 3 februari 2018 om 20.30u in het Zuiderpershuis te Antwerpen. 


Workshops 

Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2018 geven Andres Peña en Pilar Ogalla beiden flamenco dans workshops nivel medio en nivel avanzado bij Flamenco Festival Antwerpen.JEREZ (SP)

FEBRUARI - MAART 2018 |  FESTIVAL DE JEREZ | CURSOS DE BAILE FLAMENCO

Flamenco Dance Courses during the Jerez Festival at the Chiqui School in Jerez, dedicated to all those interested in learning flamenco dancing from the hand of Chiqui de Jerez and his guest artists.Participate in our intensive courses, regular classes and private lessons to learn flamenco.We also offer specific courses for teachers. > info <

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
14 JANUARI 2018 | Tomatito

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg ontvang je op de sterrang-kaarten de prijs van de derderangs-kaarten (€25,00, normaal €35,50). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

Tomatito is een absolute legende in de wereld van de flamencomuziek. Hij komt naar Heerlen voor een uniek optreden in onze regio met zoon Jose Israel en dochter Mari Angeles. Wie de kans heeft Tomatito te bewonderen, zal dit nooit meer vergeten. Flamencomuziek in zijn puurste vorm, gelardeerd met jazz, latino en rock. 

Een concert met wervelende flamenco dans. 


José ‘Tomatito’ Fernández Torres is de flamencogitarist uit Almería en hét boegbeeld van de Flamenco Nuevo; een bijzondere versmelting van traditionele flamenco en jazz. Ook experimenteert hij graag met Afro-Cubaanse en Braziliaanse muzieksoorten.


Naar Heerlen komt hij, met intussen twee Latin-Grammy Awards op zak, samen met zijn zoon Jose Israel (gitaar) én zijn dochter Mari Angeles (zang). Karime Amaya (dans)

Tevens op 12-1-2018 in Antwerpen (B) - De Roma

2  0  1  8

2  0  1  7JEREZ
26 - 30 DECEMBER 2017  | Kerst cursussen in Jerez

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
16 DECEMBER 2017 | Los del Tré | Gipsy

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,00 naar de voorstelling (normaal €16,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

LOS DEL TRÈ BESTAAT UIT: 

TOM VAN DE VENNE 

ROEL VAN DE VOORDE 

WARD PAUWELS

Het vingervlugge gitaartrio Los del Trè is bekend vanwege hun klank en ritme in de flamencosfeer. Tijdens hun nieuwe Gipsy-tour door België én Nederland gaan de heren een stapje verder met muziek en verhalen uit de zigeunercultuur. Het debuutalbum Rumba van Los del Trè kende een enorm succes, waardoor een opvolger niet kon uitblijven. Eind 2014 verscheen hun tweede album Féria. De mannen hebben een grote voorliefde voor de flamenco, maar kijken ook steeds meer naar de GIPSY-muziek. Gitanes hebben immers, door hun verschillende invloeden en achtergronden, een grote stempel gedrukt op de Spaanse muziek en cultuur.FRANKFURT AM MAIN (D)
15 DECEMBER 2017 | NAVIDAD FLAMENCA | FRAN DE FRAN

NAVIDAD FLAMENCA

Das internationale Theater - Frankfurt am Mainz (D) 


AZUCENA RUBIO - dans

JORGE SAN TELMO - dans

JUAN GRANADOS - zang

FRAN DE FRAN - gitaar


Toegang: vanaf € 23,00

Tijdstip: 20.00-22.00u.ANTWERPEN (B)
12 DECEMBER 2017 | VICENTE AMIGO | De ROMA

Memoria de los Sentidos

Dit is de titel van de nieuwe CD van Vicente Amigo, die hij deze avond zal presenteren.


VICENTE AMIGO - gitaar

RAFAEL DE UTRERA - zang

AÑIL FERNÁNDEZ - gitaar

PAQUITO GONZÁLEZ - percussie

JOSÉ MAYA - dans


Toegang vanaf € 28,00

Tijdstip: 20.00u.AMSTERDAM
10 DECEMBER 2017 | YOTA BARON & ZAMBOMBA KOOR | Café Duende.

ZAMBOMBA  oftewel Foekepot

Het drum-instrument dat vroeger in Nederland gebruikt werd om muziek te maken en zang te begeleiden. Dit instrument wordt nog steeds in gebruikt bij het Kerstfeest in Spanje (Andalusië) en Zuid-Amerika, om liederen te begeleiden. 


De ZAMBOMBA flamenca komt naar Amsterdam! Kijk voor de flamencozangworkshop op zondag 10 december 2017 bij ZAMBOMBA

PROGRAMMA:


16.00-17.30 Villancicos workshop (flamencozang - kerstliederen) 

18.00u. Zambomba Flamenco Fiesta ! 


We nodigen jou uit; Zangers, Aficionados, Dansers, mensen die meer over flamenco willen leren.

Toegang is gratis, een gift voor het goede doel is gewenst!GELSENKIRCHEN (D)
9 DECEMBER 2017 | TABLAO NAVIDEÑO ZAMBOMBA

TABLAO NAVIDEÑO


waar David „el Gamba“ en Yota Baron traditionele kerstliederen (villacicos) ten gehore brengen, begeleidt met zambomba, gitaar en tamboerijn.

Dansers Argiro Tsapou en Marcos Jimenez zullen traditionele flamencodans laten zien.

Flamencogitarist David Rey Delgado begeleidt het gezelschap.


DAVID REY DELGADO - gitaar

YOTA BARON - zang

DAVID 'EL GAMBA' MORAN - zang, palmas & percussie

ARGIRO TSAPOU - dans

MARCOS JIMENEZ - dans


Toegang : €10,00

Tijdstip 19.00- 22.00u

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
2 DECEMBER 2017 | Tania Kross | Carmen Revisited

Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen, speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet. 

Thijs Borsten combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. 

Tania Kross, in 1976 geboren op Curaçao, zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, en Carnegie Hall in New York. De titelrol van Carmen heeft zij mogen vertolken in Staatsoper Stuttgart, Latvian National opera in Riga en de prestigieuze Glyndebourne Opera Festival. Kross is een graag geziene gast op televisie en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit voor een nieuw publiek 

Carmen Revisited - Tania Kross tekent vanzelfsprekend voor de titelrol. Zij word bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hensals Don Jose. We zien Carlos Denia,een van de beste flamenco zangers van Spanje, als toreador Escamillio in deze ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.


Credits: Carmen Tania Kross | Escamillo Carlos Denia | Micaëla Francis van Broekhuizen |Don José Charles Hens

Muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten 

Flamenco-gitaar: Arturo Ramón

Flamenco-zang: Erminia Fernandez Cordoba

Flamenco-dans: Irene Alvarez

Flamenco precussie: Cauldio Spieler

Contrabas: Jasper Somsen

Viool: Melissa Ussery

Blaasinstrumenten: Werner Janssen| Piano Ernst Munneke, Jan-Paul Grijpink  ​

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg krijg je 20% korting op alle rangen. Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT - voordracht 

ERIC VLOEIMANS - trompet

ERIC VAARZON MOREL - flamencogitaar


Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet. 

Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andradeontmoeten. Ze duelleren met elkaar op het scherpst van de snede alle drie met hun sterkste wapens. Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal en grenzen vervagen.


Op 18 November 2017 komt voorsteling in

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €18,00 naar de voorstelling (normaal €22,50).
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.ROERMOND
11 NOVEMBER 2017 | dansgezelschap Ibérica de Danza | Carmen vs Carmen 

Locatie en info > Oranjerie Roermond <

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse danscultuurgoed te gebruiken voor haar theaterproducties. Ibérica staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans. 


Met haar nieuwste productie ‘Carmen vs Carmen’ wordt het 20-jarige bestaan gevierd. ‘Carmen vs Carmen’ laat de dualiteit van de vrouw zien in een zoektocht naar haar eigen lot; de passie, de vrijheid, de draagster van het leven en symbool voor normen en waarden. Een symbool dat uiteindelijk onsterfelijk blijkt te zijn. 


Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden.

Op 29 november 2017 komt deze voorstelling in Parktheater EindhovenEINDHOVEN

10 NOVEMBER 2017
| Dorantes | Flamenco-pianist 

Locatie en info > Muziekgebouw Eindhoven <

De Spaanse pianist David Pena Dorantes wordt geboren met flamenco in zijn bloed. En zoals dat gaat bij getalenteerde muzikanten die een bepaalde muziekstroom met de paplepel ingegoten krijgen, excelleert Dorantes vanaf het begin en wint prijs na prijs. Toch zoekt de in het flamenco-bastion Lebrija geboren artiest ook de grenzen op.
Met Francis Posé op contrabas en Javi Ruibal als percussionist kijkt het Dorantes trio over de grens van Europa. Noord-Afrikaanse invloeden worden afgewisseld met flamenco en gepassioneerde jazz.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

MAASTRICHT
10 NOVEMBER 2017 | Maria Dominguez Perez | Contenco

De zeer jonge Spaanse pianiste Maria Dominguez Perez manifesteert zich als een pionier van het zuiverste water. Als een van weinigen legt zij zich toe op de uitvoering van eigentijdse muziek, en zoekt ze het samenspel met andere disciplines en andere tradities. In dit geval de flamencodans, waarvoor zij sterdanser Paco Mora en percussionist Pablo Paz Lopez wist te engageren. I.s.m. Talentmakelaardij VIA ZUID.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €11,20 naar de voorstelling (normaal €14,00).
Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.LUIK
4 NOVEMBER 2017 |  El Carru Flamenco Show  

Gepassioneerd, ambitieus, gevoelig, is hoe we de talentvolle jonge gitarist El Carru kunnen beschrijven. Na zeven jaar doorgebracht te hebben in Spanje opgeleid door meesters van de gitaar als Rafael Cañizares en Juan Gómez "Chicuelo", is Anthony Carrubba "El Carru" terug in zijn geboorteland om ons de passie van flamenco te laten voelen. Hij brengt een show met veel emotie, met persoonlijke composities waarbij het gitaarspel, zang en de dans een zijn. Hij zal worden vergezeld door de prachtige artiesten uit Spanje, Albert Cases zang, Lorena Oliva Domínguez dans en Ángel Márquez zang en dans.

Informations et réservations au 0495/83.74.85 ou par e-mail: [email protected]
PAF: 16 € en prévente / 19 € sur place

Informations parking:
La Cité Miroir bénéficie d’un accord avec le parking Neujean (1h de réduction pour un stationnement de min. 2h / De 17h45 à 1h, forfait 6 € pour la soirée). La validation des tickets se fait au comptoir d’accueil de La Cité Miroir. Parking Xavier Neujean - Boulevard de la Sauvenière 45, 4000 Liège

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

HEERLEN
17 OKTOBER 2017 | Farruquito | Improvisao

foto: annemiek rooymans

WORKSHOP FARRUQUITO 13 OKTOBER 2017  

Stichting Flamenco Limburg organiseert in aansluiting op deze voorstelling twee workshops met Farruquito, op vrijdagavond 13 oktober 2017. In het Rick gebouw in Weert.


Mits er genoeg belangstelling is in de regio Limburg. Heb je interesse?

Locatie en info > Parkstad Theater Heerlen <

FARRUQUITO: dans
ROMÁN VICENTI: gitaar
GEMA MONEO: dans

MARI VIZÁRRAGA: zang 

PEPE DE PURA: zang

ANTONIO ZÚÑIGA: zang

POLITO: percussie


Het concept van IMPROVISAO is zó sprankelend, dat flamenco-koning Farruquito sinds hij met deze show over de wereld reist overal een diepe indruk achterlaat. De danser behoort tot de vierde generatie van de beroemde zigeunerdynastie Los Farruco. Deze familie ontwikkelde een geheel eigen stijl, de estilo farruquero. Zigeuner-flamenco pur sang: snel, woest, ongepolijst en puur, maar stoelend op traditie en een ongelofelijke techniek.

Management: Flamencosporelmundo, Daliris Gutiérrez 
Productie: Compañía María ‘la Serrana’, Manon van der Ham.

In Eindhoven komt deze voorstelling op 16 oktober 2017  in Parktheater Eindhoven

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg ontvang je voor de voorstelling van Farruquito, 25% korting op de sterrang- (€25,88, normaal €34,50) en eersteklas-kaarten (€ 22,50 normaal € 30,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail; [email protected], dan ontvang je onze nieuwsbrief en de korting-code.

APART EVENT

HEERLEN

13 OKTOBER 2017 | Tabor

Locatie Cultuurhuis Heerlen

TABOR
PAULA FERON: zang
ROGER MORENO: akkordeon, viool, percussie en zang
TSJAWO ADELL: lead-gitaar en mandoline 
MORO ADELL: rhythm-gitaar
JANUSCH HALLEMA: double-bass en zang

Vrijdag 13 oktober organiseert Ap Art Events een Gypsy Night in het Cultuurhuis Heerlen. Op het programma staat een optreden van de gypsy formatie TABOR met na afloop een afterparty met dj Janusch (gypsy grooves, swing, balkan beats en meer).


De entree bedraagt € 13 aan de kassa en € 11 via reservering. Reserveren kan via [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten.EINDHOVEN
7 OKTOBER 2017 | Paco Peña

Line-up: Paco Peña, Paco Arriaga, Rafael Montilla – gitaar; Nacho Lopez, Jose Manuel Romos – percussie; Angel Munoz, Mayte Bajo – dans; Jose Angel Carmona, Gema Jimenez – zang; Jorge de Juan – verteller; Giulia Innocenti – voice-over; Fernando Romero – choreografie; Kathy Hinde – decor; Linda Rowell, Elvira Peña – kostuums; Tom Wickens – lichtontwerp; Elena Peña - geluidsontwerp

Loatie en info > Muziekgebouw Eindhoven <

Paco Peña is de koning van de flamenco: van wereldniveau, ongenaakbaar en op eenzame hoogte. 

Als gitarist, componist, dramaturg en artistiek leider gaf Peña deze typisch Spaanse kunstvorm vorm. Met Patrias brengt Peña een heel persoonlijke ode aan de Spaanse dichter en toneelschrijver Federico García Lorca (1898-1936). Het leven en de dood van García Lorca zijn onlosmakelijk verbonden met de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en het is die tragische periode in de geschiedenis van zijn land die Peña in Patrias onderzoekt. Met behulp van historische filmbeelden nemen Peña, zijn muzikanten en dansers het publiek mee terug naar het Spanje van de jaren 30.HEERLEN

30 SEPTEMBER 2017 | Flamenkika voorstelling combi workshop

Locatie Spiegeltent Betaplein Heerlen

FLAMENKIKA

KIKA:
dans

YOTA BARON: zang

VICTOR ROSINHA: gitaar


Locatie: Spiegeltent Heerlen, Betaplein
Aanvang: 20.30 uur
Entree: voorverkoop: € 10,- en avondkassa: € 12.50
info: zomeravondenheerlen.nl
Reserveren via: 06-29450234 of 

via [email protected]
Parkeren: parkeergarage De Klomp

Stichting Flamenco Limburg organiseert in aansluiting op deze voorstelling, s'middags, een dansworkshop  > KLIK hier naar de PDF folder

Dans: Kika 

Kika heeft lessen gevolgd bij verschillende grootheden in Madrid, Sevilla en Jerez. Kika gaat nog steeds regelmatig naar Spanje om haar horizon te verbreden. Ze richt flamencogroep ¡Viva Cádiz! op, waarin ze samenwerkt met onder andere Andrés Marín. Van 1997 tot 2003 behoort Kika tot de kern van flamencogroep La Primavera. In 2002 treedt Kika op in tablao las Brujas in Sevilla. In 2006 maakt zij ‘Paisajes’, gebaseerd op muziek en Portugese poëzie van Victor Rosinha. Met haar eigen groep Flamenkika werkt Kika met steeds andere top-muzikanten. Met Flamenkika maakt zij ¡Agua! ; een beeldende voorstelling met poëzie van onder andere Vasalis. De Zuid-Spaanse flamenco is nu ruim 25 jaar, elke dag, haar grote, onuitputtelijke inspiratiebron. Door te choreograferen, het geven, maken en bezoeken van voorstellingen, het lesgeven, het reizen en lesnemen in Spanje, het dagelijks spreken van de Spaanse taal, verdiept en verrijkt ze haar kunde en kennis omtrent de flamencokunst.


Zang: Yota Baron 

Yota Baron is geboren in Serres (Griekenland) waar ze al vroeg in aanraking kwam met traditionele Griekse muziek, gemaakt door een groot deel van haar familie, straatmuzikanten. Ze groeide op in een instituut voor kinderen waar zij in aanraking kwam met de Byzantijnse muziek. Ze raakte geïnteresseerd in de flamencodans en bezocht meerdere cursussen en workshop in Griekenland en Spanje bij o.a. Israél Galván en Rosario Toledo. Ze begon met flamencozang om de wisselwerking tussen zang, muziek en dans beter te begrijpen en volgde workshops in Jerez de la Frontera (Spanje) bij Jose Anillo en in Sevilla bij Rafael de Utrera. Momenteel werkt ze samen met flamencogroepen in Griekenland, Turkije, Duitsland en Nederland. Ze heeft ook een flamencokoor in Athene opgericht -Los Gatos Negros-. Zelf geeft zij daarnaast ook flamencozang- en theorielessen en workshops. 


Gitaar: Victor Rosinha

Victor Rosinha is zowel solo-gitarist als begeleider van zang en dans. Hij maakt zijn eigen gitaarcomposities. Wekelijks begeleidt hij alle flamencodanslessen van Flamenkika. Victor studeert flamencogitaar aan het Rotterdams Conservatorium bij Paco Peña en Ricardo Mendeville. Hij volgt masterclasses bij Paco Serrano en Manolo Franco in Córdoba en bij Juan Requena en Paco Fernández in Sevilla. Samen met Kika is Victor de drijvende kracht achter flamencogroep ‘Luna en Alta Mar’. Daarnaast is hij actief in diverse andere projecten waar crossovers met andere musicale stijlen als jazz en hindoestaanse muziek wordt gezocht. Victor haalt zijn invloeden naast de traditionele flamenco uit fado, klassieke en moderne muziek.

APART EVENT

HEERLEN
15 SEPTEMBER 2017 | Tiempos Nuevos

Locatie Cultuurhuis heerlen
> info <

Entree €13 / 11 (via reservering of via de ticketservice van het Cultuurhuis Heerlen). 
Reserveren: [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten)

MARÍA MARÍN | zang en gitaar 
EDSART UDO DE HAES | gitaar
JAMIE PEET | percussie

I.s.m. Heerlen Jazz presenteert Ap Art Events het flamencotrio "Tiempos Nuevos" met de zangeres/(klassieke)gitartiste Maria Marin, de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes en jazzdrummer Jamie Peet.

TIEMPOS NUEVOS 

Flamenco is een dynamische en complete muziekstijl die onze gevoelens direct deelt en ons temperament reflecteert. Het is altijd beinvloed door muzikanten uit de omgeving en veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Daarom is de flamenco van nu een andere dan die van vroeger.
Edsart en Maria onderzoeken oude en hedendaagse stijlen, maar willen flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. Ze willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen te fuseren maar actief te zoeken naar een nieuw geluid en zich niet alleen te laten inspireren maar zichzelf ook als ‘inspirator’ te gebruiken.

De fundamenten van ‘Tiempos Nuevos’ zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditiie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Vanavond is dat de sublieme (jazz)drummer Jamie Peet.JULI - AUGUSTUS 2017 |
Jerez cursos de Verano

Calle Empedrada, 32
11401 Jerez de la Frontera Cádiz Spanje

WEERT
28 AUGUSTUS 2017 | Koopzondag  - Spaanse dag in Weert | Persbericht.

Op een zomerse zondag 28-8-2017 is in Weert een Spaanse dag georganiseerd.

Stichting Flamenco Limburg was er ook bij.

Bekijk Weertdegekste.nl

APART EVENT | * FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE

VALKENBURG
29 JULI 2017 | Labryénco en Zyryab

VOORSTELLING

Locatie: Openluchttheater valkenburg

Foto: Jos Göritzer (©)

Labryénco


El Falu de Cádiz (Rafael Galván Reyes) - zang

Conchita - flamencodans >> impressie

Alain Labrie - gitaar/composities

Antal Steixner - Percussie
Franklin Heijligers - fretloze bas
Jaro Stulrajter - viool


> bekijk een impressie van het optreden van Labryenco en María Marín in Valkenburg 2014 < 

Zyryab


Juan Peñas - zang
Faiz Huseynov - viool
Helen Hendriks - fluit
Marta Flendrig - percussie en dans
Rezar Dominguez - gitaar & composities

WORKSHOP CONCHITA / TANGOS POR FIESTA

Locatie: Gidsengebouw Treebeek / Brunssum

Conchita (1999) begon met Flamenco dansen toen zij 6 jaar was. Inmiddels heeft zij les en masterclasses gehad van veel grote Flamenco dansers zoals: Sonia la Poveda, Rafaela Carrasco, Joaquin Grilo, Farruquito, Maria Juncal, Ursula López, Ana Morales, Alicia Marquez, Javier Latorre, Fuensanta la Moneta, Isabel Bayon, Eduardo Guerrero, Andrés Marín en anderen. Rafaela Carrasco nodigde haar op 10- jarige leeftijd uit om naar Spanje te komen, om haar lessen te geven. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje om lessen te volgen.
Intussen maakt zij in Nederland haar eigen voorstellingen en choreografieën in samenwerking met verschillende artiesten. Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.

Stichting Flamenco Limburg organiseert aansluitend op deze voorstelling, s'middags, een dansworkshop Tangos po Fiesta, met deze geweldige Flamenco-danseres Conchita Boon.

* Deelnemers van de workshop betalen voor de voorstelling slechts 10 euro. 

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE. Als lezer van de nieuwsbrief Stichting Flamenco Limburg mag je voor €12,50 naar de voorstelling (normaal €20,00). Nog geen lezer? Meld je aan via mail dan ontvang je van ons de korting-code.

Click to edit table headerARTE Televisie
19 JULI 2017 | La Fiesta - Live op televisie

Uitvoerenden :


 • Emilio Caracafé - Israel Galván - El Junco - Ramón Martínez - Niño de Elche - Minako Seki - Alia Sellami - 
 • Uch

La Fiesta 


Op woensdag 19 juli 2017 zal in het Ehrenhof van Pabstpalastes in Avignon een live flamenco voorstelling opgevoerd worden met o.a. Israel Galván 

Dit Festival zal worden uitgezonden op Arte televisie om 22.10-23.55u.


 • Auteur:Israel Galván
 • Kostüm:Peggy Housset
 • Choreografie:Israel Galván
 • Componist/-in:Israel Galván, Niño de Elche
 • Belichting:Carlos Marquerie
 • Moderation:Marie Labory
 • Regie:Julien Condemine
 • Mit:Eloísa Cantón 
 • Land:Frankrijk
 • Jaar:2017
 • Herkomst:ARTE F

Lees hier meer over de voorsteling.EINDHOVEN

9 JULI 2017 | Noche Flamenca

Locatie POPEI, Klokgebouw 300, 5617 AD Eindhoven

Zondag 9 juli kun je in POPEI weer genieten in Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca. Live muziek en dans door o.a. Encuentros en eten gebaseerd op de Spaanse keuken in het gezellige PopEi-café.

Tapas vanaf: 17.00 uur.
Live muziek en dans vanaf: 19.30 uur.
Entree: pay what you want (excl. eten).

Jessica Achten (Flamenco danseres/docent), Tijn van der Sanden (Flamenco/Klassiek gitarist) en Luna Zegers (zangeres) zijn artiesten die zich voor langere tijd hebben gespecialiseerd in Flamenco. Zij zullen je deze avond meenemen in hun muziek en dans, en de vele kanten van flamenco laten zien.

MAASTRICHT
VANAF 1 JUNI 2017 | Film 'La Chana' 

Locatie en info > Lumière Maastricht <

Een inspirerende en ontroerende documentaire over de legendarische flamencodanseres Antonia Santiago Amador, bijgenaamd La Chana, die op het toppunt van haar roem plotseling van het toneel verdween.

* FLAMENCO LIMBURG KORTINGCODE
Met €1,50 korting naar deze film bij Lumière? Mail naar [email protected] en ontvang de kortinggcode.

APART EVENT

MAASTRICHT AMBY
27 MEI 2017Gino & Jiri Taihuttu feat. SanJa

MAGIC MUSIC NIGHT 
met Gino & Jiri Taihuttu feat. SanJa

Locatie; Magisch Theatertje Amby
adres; Molenweg 4, Maastricht 
aanvang; 21.00u / zaal open om 20.00u
entree 15 euro / 13 euro vvk

zaterdag 27 mei van 15:03 tot 16:32
live bij Bagels & Beans Sittard

Op Zaterdag 27 mei spelen tijdens ‘Sounds like Bagels & Beans” de twee Flamenco grootheden Gino & Jiri Taihuttu om 15.02 live bij Bagels & Beans in Sittard. Al generaties lang ademt het DNA van de Taihuttu’s muziek. Zo ook van gitarist Gino Taihuttu (1961) die op zijn beurt zijn muzikale genen weer doorgaf aan zoon Jiri (1995). Hun gedeelde liefde voor de flamenco bracht hen samen op het podium, waar ze inmiddels ruim 300 keer hun veelal eigen composities ten gehore brachten. De energie tussen vader en zoon heeft iets magisch, een synergie die alleen een bloedband teweeg kan brengen.ROERMOND
21 MEI 2017| John Van Schaijik | Muzikale stilte

Tijdens dit stilteconcert maakt de flamencogitarist John van Schaijik een muzikale reis langs de Middellandse Zee en Spanje, met het accent op Andalusia.


Zondag 21 mei om 15.00 uur

Heinsbergerweg 190, 6045CL Roermond 

(Kapel van de Broeders van Liefde)

Entree is gratis.MAASTRICHT
VANAF 4  MEI 2017 | Film Django | Lumière Maastricht

Een historisch drama over de oorlogsjaren van Django Reinhardt, de muzikale legende en grondlegger van de Jazz Manouche, een geheel eigen stijl in de jazzwereld. Met muziek van het Nederlandse Rosenberg Trio.

Django's unieke stijl ontstond nadat hij op zijn achttiende opnieuw moest leren gitaarspelen na een brand waarbij hij twee vingers verloor. De film zoomt in op de periode in Parijs onder de Duitse bezetting. Django is op het hoogtepunt van zijn roem als hij moet kiezen tussen een tournee in Duitsland of vluchten. Hij kiest voor dat laatste om het dreigende gevaar voor hem en zijn gehele Roma-familie te ontlopen.
De film is losjes gebaseerd op de fictieve historische roman van Alexis Salatko over de beroemde gitaarvirtuoos die speelde met de grote namen uit de jazzgeschiedenis. Reda Kateb schittert als Django. De film eindigt met een compositie die de oorlog niet overleefde: Requiem for the Gypsy Brothers.

De film draait vanaf 4 Mei bij Lumiere Maastricht • EINDHOVEN
 • 28 APRIL 2017 | Toñi Fernandez (Alméria)

Locatie en info > Muziekgebouw Eindhoven

Toñi Fernandez (zang)
David Delgado”Niño de la Fragua” (gitaar)
Ana Alonso (dans)
Manuel Moreno (percussie)


Flamencozangeres Toñi Fernández stamt uit een zigeunerfamilie uit Alméria, het diepe zuiden van Spanje. Haar stem, met een interessant rauw randje stort een vloedgolf aan emoties uit over de luisteraar. Met meerdere prestigieuze prijzen op onder meer het flamencoconcours in Sevilla op haar naam is Fernández uitgegroeid tot een vaste waarde in het flamencolandschap. Muziek waar je niet alleen naar luistert, maar die je voelt. Rauw, authentiek en met een Spaanse furie die niemand onberoerd laat.EINDHOVEN
23 APRIL 2017 | Noche Flamenca live

Mario Garcia (zang)
Jessica Achten (dans),
Tijn van der Sanden (gitaar)
 

Locatie POPEI
Klokgebouw 300, 5617 AD Eindhoven

Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca. Live muziek en dans en eten gebaseerd op de Spaanse keuken in het gezellige PopEi-café. Tapas vanaf: 17.00 uur. Live muziek en dans vanaf: 19.30 uur. Entree: pay what you want (excl. eten).

> klik naar info <7 - 17 APRIL 2017
| Festival Dusseldorf

Flamenco Festival Düsseldorf 2017.
Op de Duitstalige flamencowebsite Divino Flamenco staat een uitgebreid artikel over het workshopaanbod. Je kan het hele festivalprogramma, inclusief de workshops, bekijken op deze PDF

Das Flamenco Festival vom 07-17 April versteht sich als Plattform für das breite Spektrum von ästhetischen Handschriften des aktuellen Flamenco. Sechs Bühnenkreationen – allesamt Deutschlandpremieren – sowie eine Vielzahl von Workshops machen die Gegenwärtigkeit des Flamenco sichtbar.HELMOND
2 APRIL 2017 |
Tierradentro

Jessica Achten - Danseres/choreograaf
Tijn van der Sanden - Gitarist/componist
Erminia Fernandez Cordoba - zangeres
Anne Korff de Gidts - celliste
Udo Demandt - percussionist

Foto: Anna Fransen
Tijden: 15:00 en 19:30
Locatie: Annatheater, Helmond

'TIERRADENTRO'

Tierradentro (inside the earth), een plek waar tombes onder de aarde te vinden zijn, afstammend van 700 n.Chr. Een plek die eeuwen voor ons verborgen is geweest. De aarde heeft enorm veel schatten en plaatsen die we niet kennen, die er nog liggen om ontdekt te worden. Zo heeft elk mens een kant die verborgen is en die (bijna) niemand te zien krijgt. Een kant die kwetsbaar is en die het liefst verborgen wordt gehouden voor anderen, geheimen die anderen nooit te weten krijgen. Al is iemand nog zo’n open boek, achter elk persoon schuilen verborgen bladzijdes.

Er wordt op zoek gegaan naar geluiden, gevoelens, bewegingen en emoties die diep uit ons zelf komen om zo het publiek een blik ‘in de aarde’ te geven. Wat gaat er verborgen achter een lach? Wat ligt er onder de oppervlakte? • EINDHOVEN
 • 1 APRIL 2017 | Luna Zegers

Toen jazz-zangeres Luna Zegers uit het Brabantse Overloon ‘de Spaanse oerkreet’ ontdekte in de rauwe stem van de legendarische Camarón de la Isla, wist ze wat haar te doen stond. Ze reisde spoorslag af naar Sevilla en dompelde zich onder in de flamenco.

Luna’s liefde voor flamenco is sterk verweven met haar levensverhaal, dat is samengebald op haar debuutalbum ‘Entre Dos Mundos’ (Tussen twee Werelden). Ze beweegt zich als een vis in het water tussen verschillende werelden, tussen Spanje en Nederland, tussen jazz en flamenco.

AP-ART EVENT

MAASTRICHT
25 MAART 2017 | Flamenco Night |
Magisch Theatertje Maastricht | 21.00-23.00u

Zaterdag 25 maart presenteert het John Filmore Trio i.s.m. Utrechts trots Falu de Cádiz in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4 in Maastricht (wijk Amby) hun voorstelling “SIN FRONTERAS”. Muzikanten uit 4 landen delen één passie: de FLAMENCO! Zij laten vanavond horen, zien en voelen dat de flamenco géén grenzen kent.

De voorstelling start om 21 uur. Kassa en foyer openen om 20 uur voor een gezellig drankje.

Entree: € 15. Via reservering: € 13. Reserveren: [email protected] (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten).24 FEBRUARI -11 MAART 2017 | 
Festival de Jerez

LA MUELA
25 FEBRUARI - 3 MAART 2017
Flamencoworkshop
Charo Cruz | 
Folder

Festival de Jerez >Televisión <
Desde la capital del Flamenco seguimos de cerca todo lo que acontece en la XXI edición del Festival de Jerez

* FL KORTINGCODE

HEERLEN
15 FEBRUARI 2017 | The Guitar Hero

Woensdag 15 Februari 2017

The Guitar Hero / hommage aan Paco de Lucia

Link: Parkstad Limburg Heerlen 


met Alicia Carrasco - zang 

Carmen Fernandez - zang

Ana Llanas - dans

Federico Ordoñez - dans

Myrddin De Cauter- gitaar

Alexander Gavilan - gitaar

Dick Van der Harst - banjo, regie

Ruven Ruppik - percussie

Nathan Daems - fluit

Koen De Cauter - woord


* Eersterangs-kaarten voor €17,60 (normaal. €22,00)

mail naar [email protected] en ontvang een FlamencoLimburg kortingcode.HOBOKEN
17 FEBRUARI | Tablao Flamenco

LOLA LA JINDRA - baile

ANTONIO PAZ - cante

RAUL CORREDOR - guitarra

Vrijdag 17 Februari
Aanvang 20.00u
Entree 16 euro
Heidestraat 78, 2660 HOBOKEN

info en inschrijving
[email protected]

Folder <2, 3, 4, 5 Februari 2017
| Festival Antwerpen 

Het Antwerpse Flamencocentrum Peña al Andalus nodigt alle flamencoliefhebbers uit op de 3e editie van het Flamenco Festival Antwerpen. Er zullen 2 grote namen uit de flamencowereld samen op het podium staan:

Danser ANTONIO FERNANDEZ MONTOYA “FARRUCO” en Danseres KARIME AMAYA.

Zij brengen samen hun gloednieuw programma “FARRUQUEANDO”. Gedurende deze 4 dagen zullen Flamencocentrum Peña al Andalus en het nabijgelegen theater Zuiderpershuis “the place to be” zijn als het gaat om Flamenco in België. Er staan 2 voorstellingen op het programma in het Zuiderpershuis: Zaterdag 4 februari 2017 om 20.30u
Zondag 5 februari 2017 om 15.00u.

Peña al Andalus:
[email protected]
+32 3 830 31 99
Vorstermanstraat, 1, 2000 Antwerpen
www.alandalus.be - www.zuiderpershuis.be

In Peña al Andalus zullen dansworkshops georganiseerd worden zowel met danser FARRUCO en danseres KARIME AMAYA voor twee niveaus: nivel medio en nivel avanzado.
Binnen de Flamencowereld is Antonio Fernandez Montoya ”Farruco” een zeer gewaardeerd figuur. Geboren en getogen binnen de zigeuner dynastie “Montoya” heeft hij veel van zijn grootvader geleerd alsook van zijn broer , de gekende flamenco danser “Farruquito” . Jarenlang toerde “Farruco” wereldwijd mee als vaste danser van gitaarvirtuoos Paco de Lucia .
“Farruco” beheerst de traditionele expressieve zigeunerstijl die ritmisch ijzersterk is maar tegelijkertijd weet hij zich ook enorm elegant en zeer muzikaal uit te drukken als danser. Aan zijn zijde zal de jonge temperamentvolle danseres Karime Amaya staan. Karime behoort tot de familie van de legendarische Carmen Amaya, die bekend staat voor haar snel en krachtig voetenwerk.

Muzikaal worden deze topdansers van hoog niveau begeleid door de mooie flamencostemmen van zangers Antonio Villar en Gabriel de la Tomasa, die het diepste van de ziel weten te beroeren. 
De virtuoze begeleiding wordt verzorgd door de jonge gitarist Yeray Cortés en als kers op de taart zal niemand minder dan de percussionist van Paco de Lucia aanwezig zijn , namelijk Israel Suarez “El Piraña”.

Kortom: een niet te missen pure, authentieke Flamencovoorstelling waar passie , temperament en muzikaliteit centraal staan. Een absolute aanrader!13-29 JANUARI 2017
Flamencobiennale Nederland

Ruim 2 weken lang kunt u zich onderdompelen in wervelende flamencodans en -muziek en  warmen aan de ritmes.  >>> Folder


blader hier door onze programmabrochure.


Flamenco op het scherpst van de snede, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Het tweejaarlijkse internationaal toonaangevende muziek- en dansfestival toont van 13 januari tot en met 29 januari 2017 de nieuwste ontwikkelingen in de flamenco en brengt eigenzinnige makers, grote sterren en jong aanstormend talent. Het festival presenteert ook deze zesde editie weer een kleurrijke staalkaart van flamenco uitgevoerd door de wereldflamencotop.


Een nieuwe lichting dansers, choreografen en musici onderzoekt de grenzen van de flamencokunst in spraakmakende voorstellingen waar traditie en experiment elkaar ontmoeten. Hun flamenco gaat spannende allianties aan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek.

Gepresenteerd worden o.a. Rocío Molina, Isabel Bayón, Manuel Liñán, Rocío Márquez, Leonor Leal, José Valencia, Antonio Canales, Mercedes Ruiz, David & Alfredo Lagos, Orquesta Chekara, Pepe Habichuela, Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble. 


De ruim veertig voorstellingen en concerten tijdens de Flamenco Biennale worden omlijst door een uitgebreid randprogramma van masterclasses, workshops, lezingen, films en documentaires, jeugd- en amateurvoorstellingen. Zelf ‘Flamenco Proeven’ kan onder leiding van professionals bij onze speciale flamencodiners en de vele afterparties en jamsessies (juergas). En laat u vooral verrassen door onze flamenco pop-ups & flashmobs!

Het komende festival reist langs maar liefst 8 steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven; en voor het eerst Amersfoort en Maastricht. We wippen zelfs even de grens over naar Antwerpen.


Bekijk hier het programma blokkenschema.


En natuurlijk ook de voorstellingen in Limburg, die lezers van de nieuwsbrief van Stichting Flamenco Limburg, met korting kunnen bezoeken (zie het volgende blok hieronder).

Mundo Flamenco en flamencoagenda.nl