Click here to edit subtitle

.

ONTMOETEN EN INSPIREREN

Met Plaza Flamenca scheppen wij de gelegenheid voor liefhebbers van flamenco en de spaanse cultuur om elkaar te ontmoeten of bij te praten tijdens een gezellig samenzijn. 

Aficionados kunnen onderling ervaringen uitwisselen, of elkaar inspireren op het gebied van flamencodans, -muziek, lezingen, film, reizen, koken enz. in relatie tot de Spaanse cultuur.


ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 | 7de PLAZA FLAMENCA

De Stichting Flamenco Limburg heeft als doel de flamenco in Limburg onder de aandacht te brengen door het geven van informatie in het algemeen over te verwachten activiteiten (concerten, voorstellingen). Maar ook door het organiseren van workshops met gerenommeerde flamenco-dansers, -zangers en/of -gitaristen hier in Limburg.

Om 20.30u begint de flamenco-avondvoorstelling met Jessica Achten (dans), Tijn van der Sanden (gitaar) en Yota Baron (zang). De entree voor de voorstelling bedraagt €10,00. Liefst reserveren! 

Locatie: Theaterboerderij Boeket, 

adres: Rosselsweg 3, 6031 PV Nederweert

aanvang kunstroute en Plaza: 11.00u

aanvang flamencovoorstelling: 20.30u

s'middags: live muziek Annemiek 

s'middags: samen sevillanas dansen...

Stichting Flamenco Limburg presenteert Plaza Flamenca 7 tijdens kunstroute Nederweert oa 
met flamenco-avondvoorstelling 
en -schilderijen.

Plaza Flamenca: een feest waarbij aficionades samen kunnen komen om van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en onder het genot van een hapje en drankje van flamencomuziek te genieten. 

Alle bezoekers van de kunstroute zijn natuurlijk welkom. Zij kunnen s'middags nog kaartjes kopen voor de avondvoorstelling.

Tijdens deze Plaza presenteert Flamenco Limburg een beeldverslag van haar activiteiten en workshops die ze tot nu toe heeft georganiseerd. Met ieder uur een interactieve voorstelling door Annemiek Kusters, waarbij bezoekers zelf actief kunnen deelnemen door bv sevillanas of rumba mee te dansen.....

Er zijn korte presentaties over de doelstelling van Stichting Flamenco Limburg met beeldverslag van  o.a. foto's van Johanna Lambermon en Annemiek Kusters. Gevolgd door live-muziek om samen de sevillanas te dansen.

Annemiek Kusters voorstelling & presentatie

Kunstenaar Henk de Ridder exposeert zijn flamenco-schilderijen op het terras van de boerderij. 

In de tuin van de Theaterboerderij zijn beelden van Herman Janssen geexposeerd.

Schilderijen van Henk de Ridder

even rust tussendoor voor de organisatoren Natasja en Jos en Annemiek

En dit keer alweer een prachtige Locatie; Theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, 6031 PV Nederweert

En s'avonds een flamencovoorstelling | 20.30u | Encuentros


Yota Baron is geboren in Serres (Griekenland) waar ze al vroeg in aanraking kwam met traditionele Griekse muziek, gemaakt door een groot deel van haar familie, straatmuzikanten. Ze groeide op in een instituut voor kinderen waar zij in aanraking kwam met de Byzantijnse muziek. Ze raakte geïnteresseerd in de flamencodans en bezocht meerdere cursussen en workshop in Griekenland en Spanje bij o.a. Israél Galván en Rosario Toledo. Ze begon met flamencozang om de wisselwerking tussen zang, muziek en dans beter te begrijpen en volgde workshops in Jerez de la Frontera (Spanje) bij Jose Anillo en in Sevilla bij Rafael de Utrera. Momenteel werkt ze samen met flamencogroepen in Griekenland, Turkije, Duitsland en Nederland. Ze heeft ook een flamencokoor in Athene opgericht “ Los Gatos Negros”. Zelf geeft zij daarnaast ook flamencozang- en theorielessen en workshops. link: Yota Baron


Jessica Achten (1988) begon al op heel vroege leeftijd met dansen, eerst klassiek daarna flamenco. Om zich verder te ontwikkelen reisde ze naar Sevilla (Spanje) waar zij 1,5 jaar, met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, woonde en flamenco studeerde. Ze kreeg daar les van Andrés Marín, Ana Morales en vele andere bekende flamencodansers. Met haar daar opgedane kennis verzorgt zij nu danslessen en workshop en treedt zij regelmatig op allerlei podia op

Tijn van de Sanden (1989) begon al heel vroeg met gitaarspelen. Hij studeerde aan het Conservatorium in Tilburg met een van de hoofdvakken flamenco. Om zich hierin verder te ontwikkelen reisde hij naar Sevilla (Spanje) waar hij les nam van o.a. Paco Cortes. Hij heeft een eigen gitaarschool, geeft flamencogitaarworkshops in het land en begeleidt meerdere artiesten.

Jessica en Tijn ontmoeten elkaar, tijdens hun flamencostudie, in Sevilla en richten bij terugkomst in Nederland het flamencoduo: “Encuentros”, wat ontmoetingen betekent, op. Link: Encuentros

PLAZA FLAMENCA 6

Op Zondag 19 April 2015 zijn uit verschillende streken in Limburg mensen gekomen om te genieten van de Plaza Flamenca 6. Samen Sevillanas (leren) dansen, live begeleiden met zang en gitaar.
Het was 16 graden op deze mooie, zonnige lentedag.

Bedankt Aficonados voor jullie komst !  

PLAZA FLAMENCA 1 IN BEELD